Hodžaj: Ministri Kosova u Beogradu - to je istorijski događaj!

- Nema potebe za novim izborima i veoma smo posvećeni tome da pronađemo rešenje (za formiranje nove vlade) - rekao je kosovski šef diplomatije i dodao da se nada da u budućnosti posete kosovskog premijera i ministara Beogradu neće biti glavna vest

  • 3

Kosovski šef diplomatije Enver Hodžaj izjavio je da je boravak kosovskih ministara u Beogradu istorijski događaj i potvrda normalizacije odnosa.

Enver Hodžaj i kosovski ministar ekonomskog razvoja Fadilj Ismailji učestvuju danas na ministarskom sastanku zemalja regiona, koji se održava u Beogradu. Hodžaj je dodao da se nada da u budućnosti posete kosovskog premijera i ministara Beogradu neće biti glavna vest.

Govoreći o intitucionalnoj krizi u Prištini, Hodžaj je izjavio da bi za dve do tri nedelje Kosovo moglo da dobije novu vladu.

- Nema potebe za novim izborima i veoma smo posvećeni tome da pronađemo rešenje (za formiranje nove vlade) - rekao je Hodžaj u izjavi Tanjugu pred početak regionalnog neformalnog sastanka šefova diplomatija i ministara privrede.

On je dodao da se nastavak dijaloga sa Beogradom očekuje veoma brzo, posle formiranja nove vlade.

- Veoma smo povećeni da se sačuva stabilnost, bezbednost i sigurnost na Kosovu - rekao je Hodžaj i istakao da isto tolika posvećenost postoji i kada je u pitanju nastavak dijaloga sa Beogradom.

U tom kontekstu on je Briselski sporazum nazvao najvećim dostignućem tokom 2013. i 2014. godine.

- Moramo da razgovaramo o još tema i da u narednih tri do pet godina rešimo sva preostala pitanja - rekao je Hodžaj.

Na pitanje da prokomentariše spekulacije da bi on mogao da bude novi kosovski premijer, Hodžaj je rekao da je najbolji posao u vladi pozicija šefa diplomatije.

On je pozdravio odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta da odobri Kosovu provizorno članstvo i najavio da će Kosovo aplicirati za članstvo i u drugim sportskim organizacijama, ali i kulturnim, ekonomskim i onim koje su zadužene za ljudska prava...

- Ono što se desilo juče je samo korak ka jačanju suvereniteta Kosova i to omogućuje Kosovu da učestvuje u različitim sportskim događajima što je od ogromnog značaja za građane Kosova, ali i za bolje razumevanje među svima u regionu - istakao je on.

Regionalni skup u Beogradu se održava po Gimnih formuli, koju inače ministri spoljnih poslova EU ponekad koriste za neformalne sastanke na kojima učesnici vode slobodne i sadržžajne diskusije o određenim problemima, ali ne donose nikakve formalne zaključke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    24. oktobar 2016 | 15:22

    Može i Predsednik Kosova da dođe u Beograd , pa ćemo ga direktno u Centralni Zatvor ! Samo dolazite, Ali vraćat se nećete nazad !

  • besa

    23. oktobar 2014 | 20:26

    Bravo i treba biti dobri susedski odnosi ko u normalan svijet !

  • abeer

    27. oktobar 2014 | 17:56

    Goodnight

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA