KIRBI U ZAJEČARU: Iznenađen sam koliko građani vole svoj grad! (FOTO)

- Veoma sam srećan što sam ovde u Zaječaru da razgovaram sa predstavnicima civilnog društva naročito sada dok se Srbija kreće sa Evropskoj uniji. Obišao sam Zaječar i veoma sam iznenađen koliko građani zaista vole svoj grad, takođe sam primetio i koliko je grad čist - rekao je ambasador SAD u Srbiji

  • 35

Vlada Srbije je u procesu donošenja veoma važne Strategije za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u periodu od četiri godine, poručila je danas u Zaječaru direktorka vladine Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, Ivana Ćirković.

Javnoj raspravi u Zaječaru prisustvovao je ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, koji je sa gradonačelnikom Zaječara Velimirom Ognjenovićem i predstavnicima civilnog društva razgovarao o značaju donošenja jedne takve strategije.

- Veoma sam srećan što sam ovde u Zaječaru da razgovaram sa predstavnicima civilnog društva naročito sada dok se Srbija kreće sa Evropskoj uniji. Obišao sam Zaječar i veoma sam iznenađen koliko građani zaista vole svoj grad, takođe sam primetio i koliko je grad čist i to me je podstaklo na neki način, na razmišljanje kako u Srbiji ne postoji samo Beograd već i drugi gradovi koji imaju potencijala - rekao je on i dodao da građani zaječara imaju pravo i odgovornost da sarađuju sa svojim gradonačelnikom

- Građani Zaječara imaju pravo i odgovornost da sarađuju sa gradonačelnikom Zaječara Velimirom Ognjenovićem kao i sa zvaničnicima Vlade i na taj način pomognu i iskoriste ovu šansu i da u periodi između izbora na neki način utiču na rad zvaničnika i iskoriste svoju odgovornost i da budu neko ko će vršiti pritisak na vladine zvaničnike kako bi oni uradili ono što građani i očekuju - rekao je Majkl Kirbi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krstivoje

    24. oktobar 2014 | 17:44

    Mi smo grad koji dobro ugosti sve delegacije.

  • Moravac

    25. oktobar 2014 | 10:45

    Doso da proveri dali se uspesno siri ebola po zajecaru. Sigurno nije doso sto nas voli

  • Dobrivoj

    24. oktobar 2014 | 17:40

    Gospodin Kirbi je prijatno iznenadjen nasim gradom, za sve to pohvale idu gradskoj vlasti koja je zaduzena da Zajecar lici na jednu pravu svetsku prestonicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA