VUČIĆ U LONDONU: Srbija je jedinstvena za investitore

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Londonu, koju je započeo predavanjem na Londonskoj školi ekonomije gde je održao govor na temu "Pogled u budućnost - Srbija i Zapadni Balkan u Evropskoj uniji"

  • 2

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras u Londonu da je Srbija jedinstveno tržište za investitore i da, ulažući u infrastrukturu i poboljšanje svog investicionog ambijenta, ima potencijal da postane trgovinski centar ne samo u regionu, već i šire.

Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Londonu, koju je započeo predavanjem na Londonskoj školi ekonomije. Pred prepunim amfiteatrom premijer Vučić je studentima održao govor na temu "Pogled u budućnost - Srbija i Zapadni Balkan u Evropskoj uniji".

Tokom obraćanja studentima, srpski premijer je istakao da zajedno moramo ponovo da izgradimo region kao mesto u kome vlada sloboda i napreduje otvoreno društvo, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

- Ali za mene najveći izazov u regionu nije političkog već ekonomskog karaktera, zato što su ekonomske teškoće te koje bacaju mračnu senku na naša stremljenja - naglasio je Vučić.

On je dodao da je Srbija prva u regionu sprovela fiskalnu konsolidaciju bez ikakve spoljne intervencije, kako bi uspešno prevazišla finansijske teškoće.

- Sada smo više nego ikada ranije ohrabreni da idemo dalje i učinimo više kako bismo promenili tešku situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi. Ono što ujedinjuje i pokreće sve ove reforme je potreba za političkom hrabrošću. Potrebna nam je politička hrabrost da vladamo javnom potrošnjom, politička hrabrost da sprovedemo neophodne reforme u oblasti rada i politička hrabrost da se čvrsto držimo puta ka ostvarivanju veće regionalne stabilnosti i ekonomskih mogućnosti - istakao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ime

    28. oktobar 2014 | 00:07

    'ajde dolazite za dobrobit svih nas.

  • Marence

    27. oktobar 2014 | 21:21

    Sto se tice investitora moramo poraditi jos malo na svim olaksicama za njih jer su nam nova radna mesta potrebna vise nego bilo sta.Mislim da je dobro sto se ne vrsi selekcija investitora po principu zemlje iz koje dolaze vec po bonitetu i to je znacajan napredak do sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA