Selaković: Advokati štrajkom štite tajkune i unose nered!

- Oni koji pokušavaju da uspostave nered u državi moraju da znaju da u tome neće uspeti. Promene i uvođenje reda koje sprovodi premijer Aleksandar Vučić neće moći da zaustave - kaže ministar pravde

  • 32
Vlada Srbije, sednica, trodnevna žalost, Nikola Selaković Foto: Milena Đorđević

Ministar pravde Nikola Selaković smatra da štrajk advokata više nema nikakve veze s profesijom, već da je to "sprega politikanata i tajkuna koji žele blokadu pravosuđa". On navodi i da je "sasvim indikativno" da je Specijalni sud Miroslavu Miškoviću u jeku protesta pravnika trajno vratio pasoš.

Selaković ističe da je advokatima ponuđeno "sve što je moguće i pristojno", pa čak i povratak na zakon iz 2011. godine.

- Vlast je pristala i na neke stvari koje bi mogle da ponize ministarstvo, ali ni to im nije bilo dovoljno. Advokati sad traže ukidanje notarskog sistema koji postoji u svim evropski uređenim državama, što ukazuje da je reč o političkoj igri - kaže Selaković.

Prema rečima ministra pravde, donedavno je mislio da su razlozi za štrajk advokata čisto profesionalni, ali...

- Sad je jasno da ovo nema više nikakve veze s profesijom. Reč je o sprezi politikanata i tajkuna koji za cilj imaju uvođenje haosa u državu. Haos koji oni žele blokira celokupno pravosuđe kao granu vlasti, što dovodi do toga da niko, a naročito Miroslav Mišković, nikako ne može da bude osuđen - naglašava Selaković, dodajući da će se država ipak postarati da do toga ne dođe.

- Oni koji pokušavaju da uspostave nered u državi moraju da znaju da u tome neće uspeti. Promene i uvođenje reda koje sprovodi premijer Aleksandar Vučić neće moći da zaustave - poručio je Selaković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjan

    29. oktobar 2014 | 10:08

    Glupa izjava uzas, advokati vise vole pare nego rodjenu majku strajkuju oni zato sto im zavrcu slavinu

  • Maza

    29. oktobar 2014 | 14:47

    Ko hoće da radi nek radi,ko neće dajte im neki embrago da ne mogu nikada više da rade.Svima je jasno da su tajkuni ti koji su odgovorni za štrajk advokata.Ovo je državni udar,treba odreagovati što pre!

  • SUDIJA

    29. oktobar 2014 | 12:39

    Ono što me oduševljava kod Selakovića je čvrstina koju pokazuje nad ovim Miškovićevim ucenjivačima.Država posle duže vremena rešila da pokaže čvrstinu,ne kao mekušci koji su zadnjih više od deceniju vedrili ovim prostorima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA