Jahjaga ne dolazi u Beograd!

Predsednica Kosova je trebalo da boravi u Beograd od 31. oktobra do 2. novembra na sastanku Evropske grupe Trilateralne komisije, ali njena poseta je odložena

  • 11

Predsednica Kosova Atifeta Jahjaga neće doći u Beograd na sastanak Trilateralne komisije, zbog političke blokade na Kosovu, ali i nekih organizacionih aspekata, saopšteno je iz kabineta predsednice.

- Predsednica Kosova je posle analize poziva evropske grupe Trilaterlane komisije da dođe na koferenciju u Beogradu 1. novembra odlučila da ne učestvuje zbog aktuelnog stanja na Kosovu i nemogućnosti formiranja novih institucija - navodi se u odgovoru Jahjage.

Pored toga, kako se navodi, Jahjaga je takvu odluku donela i "posle analize agende konferencije, nivoa učesnika i protokolarnih i organizacionih aspekta", prenose pristinski mediji.

Zahvalivši se organizatoru konferencije na pozivu ona je ocenila da relaksiranje odnosa među zemljama zapadnog Balkana "otvara evropsku perspektivu za sve države i pomaže u stvaranju poverenja između građana", navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA