Vučić: Francuska i Srbija istorijski prijatelji!

- Koristimo našu dugu istoriju kako bismo dalje gradili na osnovu uspeha iz prošlosti, redefinisali sadašnjost i stvorili nove početke koji će oblikovati predstojeće decenije i vekove - kaže premijer Srbije

  • 6

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Francuska već napravila iskorak, dajući poverenje napretku Srbije i njenim reformskim zalaganjima. On je izrazio uverenje da će ekonomsko partnerstvo Srbije i Francuske rasti brzo u predstojećim godinama.

Vučić je za "Danas" ocenio da je poseta francuskog premijera Manuela Valsa „vredan korak u tom pravcu", a da je Srbija posvećena tome da postane vodeća destinacija za strane ulagače u regionu.

- Koristimo našu dugu istoriju kako bismo dalje gradili na osnovu uspeha iz prošlosti, redefinisali sadašnjost i stvorili nove početke koji će oblikovati predstojeće decenije i vekove. Posvećeni smo ulaganju u infrastrukturu. Posvećeni smo unapredjenju poslovne klime, a posvećeni smo i tome da našim partnerima i svetu dokažemo da je Srbija otvorena za posao - istakao je premijer u izjavi za "Danas".

Francuski premijer Manuel Vals doputovaće danas, na čelu privredne delegacije, u dvodnevnu posetu Srbiji. Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, posle svečanog dočeka Valsa, dvojica premijera imaće tet-a-tet sastanak, nakon kojeg će uslediti Francusko-srpski poslovni forum i plenarni sastanak dveju delegacija.

Predviđeno je i potpisivanje više sporazuma, posebno, kako je navedeno iz kabineta francuskog premijera, u domenu saobraćaja i partnerstva izmedju javnog i privatnog sektora.

Vals će se danas sastati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, najavljeno je na vebsajtu francuske vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko Budživojević ex Budživoje Stojković

    6. novembar 2014 | 08:54

    ... očigledno, samo istorijski...

  • Ivan Vlahović

    6. novembar 2014 | 10:45

    Do juče sastanci sa engleskim,italijanskim,češkim,švedskim i ruskim privrednicima danas sa francuskim.Za divno čudo ova vlada zaista ispunjava obećanje dato u predizbornoj kampanji a to je da če nastojati da privuku što više stranih investitora.Sve pohvle Vučiću i vladi.

  • Mile

    6. novembar 2014 | 10:36

    Ovom posetom Francuska još jednom daje zeleno svetlo za sve ono za šta se zalažemo kako bi prebrodili taj put prijateljski odnosi će se još više učvrstiti i ojačati nama podrška u ovom trenutku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA