Vals: Deca Obrenovca predstavljaju najlepšu poruku nade!(FOTO)

- Ima trenutaka kada sa političke i diplomatske dimenzije pređemo na nešto mnogo jače a ovo je taj trenutak - rekao je premijer Francuske na zajedničkoj konferenciji za novinare srpskim premijerom u zgradi opštine Obrenovac

  • 3

Nikada neću zaboraviti decu Obrenovca koja predstavljaju najlepšu poruku nade, rekao je danas francuski premijer Manuel Vals koji je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u poseti Obrenovcu.

Premijere su ispred zgrade opštine dočekali Obrenovčani, a učenici osnovnih škola i najmlađi članovi kulturno-umetničkih društava goste su pozdravili zastavicama Francuske i Srbije.

- Ima trenutaka kada sa političke i diplomatske dimenzije pređemo na nešto mnogo jače a ovo je taj trenutak - rekao je Vals na zajedničkoj konferenciji za novinare srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem u zgradi opštine Obrenovac.

Vals je poručio na kraju posete Beogradu nikada neće zaboraviti dva dana koje je ovde proveo.

Prema njegovim rečima, francuski vatrogasci koji su pomagali u poplavljenom Požarevcu i Kostolcu bili su zadivljeni hrabrošću stanovnika pogođenih oblasti i doživeli su jedinstvene trenutke koje nikada neće zaboraviti, osetili solidarnost i sklopili prijateljstva sa ugroženim meštanima.

- Kao pre sto godina Francuska i Srbija ponovo stoje zajedno - rekao je on i dodao da Francuska želi da i dalje učestvuje u radovima i obnovi.

Obrativši se građanima Obrenovca okupljenim ispred zgrade opštine, Vals je poručio da će Srbija i Francuska graditi zajedničku budućnost u EU i da će Francuska biti uz Srbiju.

Time što je pomogla pogođenim područjima u Srbiji Francuska može da bude ponosna na sebe jer je bila sa Srbima u teškim trenucima, kao i pre sto godina, rekao je on.

- Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak i susret sa vama Obrenovčanima. Nikada - rekao je Vals.

I Valsu i Vučiću građani okupljeni ispred zgrade opštine su skoro neprekidno aplaudirali.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    7. novembar 2014 | 15:16

    Zapravo, zaboravio je na Obrenovčane već negde u Mislođinu (2 km od Obrenovca) :D

  • perkan

    7. novembar 2014 | 23:22

    Podrska za premijera koji je stalno uz svoj narod, Beograd i Srbija ponovo postaju znacajno mesto na mapi svetskih drzavnika...

  • pirkac

    8. novembar 2014 | 10:56

    Vlada Srbije je ovom obnovom posle poplava u ovako teskoj ekonomskoj situaciji pokazala da ima kapacitet da Srbiju konacno izvede na pravi put!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA