Dinkić: DS je favorizovan u kampanji, žalićemo se RRA zbog Tadića

Tadić se promenio, kao što se nekada promenio Koštunica, rekao lider URS i zatražio od RRA da obavesti televizijske stanice da sve stranke treba da imaju jednak tretman

  • 0

Lider URS-a Mlađan Dinkić rekao je u emisiji “Između dve vatre”  na B92 kako će uputiti žalbu RRA jer kampanja nije ravnopravna i da smatra da je Demokratska stranka favorizovana.

– Tražiću od RRA da obavesti televizijske stanice da sve stranke treba da imaju jednak tretmani - rekao je Dinkić, i dodao da ovakva neravnopravnost nije postojala još od vremena Slobodana Miloševića.

Lider URS-a je u emisiji naglasio kako se Boris Tadić pojavljuje u svim mogućim prilozima i kao predsednik države, a kasnije se pojavljuje i u partijskim prilozima.

- Ja nemam ništa protiv da on to čini, ali zašto to nije činio dok nisu raspisani izbori, ali sada su televizije dužne da ga stave u stranački blok i zato ćemo mi zvanično da tražimo od RRA da obavesti televizije da treba da bude jednak tretman svih stranaka - rekao je Dinkić za B92.

Govoreći o predsedničkim izborima, Dinkić je istakao da, ukoliko je Boris Tadić želeo da ih raspiše, trebalo je da podnese ostavku istog dana kad su raspisani parlamentarni i lokalni izbori.

Dinkić je objasnio kako se zalaže za ukidanje centralizma, i dodao je i da čini sve da i druge fabrike dođu u Srbiju, kao recimo "Panasonik".

- Odluka Vlade je da se prave subencije u poljoprivredi, zašto se DS ne hvali svojim rezultatima, svi treba da polažu račune za ono čime su se bavili konkretno oni. Da nije bilo mene "Fijat" ne bi došao, otišli bi negde drugde, jer je samo nekoliko meseci posle toga 2008. godine počela ekonomska kriza, bukvalno smo "Fijat" oteli Rumunima. Da nismo dali 300 miliona evra kao podsticaj, ne bi imali 1,5 milijardi evra godišnje. Zašto to neko drugi nije uradio ako je to tako jednostavno, to uopšte nije lako - objasnio je Dinkić.

Upitan o besplatnim akcijama, lider URS-a kaže da je zaista želeo da ljudi dobiju te akcije, da nije znao da će nastupiti kriza i da ce neko prodati NIS ispod tržišne vrednosti.

A na pitanje da li bi danas ponovo nešto obećao zbog Tadića, kaže:

- Tadić se promenio, kao što se nekada promenio Koštunica.

Dinkić, koji je uveo PDV u zemlju, a danas se zalaže za ukidanje, kaže da su se okolnosti promenile.

- Situacija je 2004. godine bila drugačija situacija, a 2010. Evropska komisija preporučila je da se za mala i srednja preduzeća plaća porez tek kada naplate svoju robu, da bi olakšao život ljudima - zaključio je lidr URS-a.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA