MRAČNE TAJNE ISTORIJE: Čeda Jovanović je bio četnik u nemačkoj vojsci! (FOTO)

Pripadnik Ibarskog četničkog odreda u nemačkoj službi, za vreme Drugog svetskog rata nosi ime kao i lider Liberalno demokratske partije, a da li ima još sličnosti na vama je da prosudite

  • 33

DA LI STE ZNALI - Čedomir Jovanović je bio četnik! Telegraf.rs došao je u posed jedne vojne knjižice Ibarskog četničkog odreda, a ono što smo tamo videli šokiralo nas je. Jer se vojnik čija je ona vlasništvo zove baš kao i lider Liberalno demokratske partije!

Na slici ratne knjižice Ibarskog četničkog odreda koja datira još iz Drugog svetskog rata, vidi se vojnik koji se zove kao i lider LDP-a Čedomir Jovanović.

On je bio četnik u nemačkoj službi, a kao oružije nosio je pušku - karabin, a vidi se da je rođen 1912. godine!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duvan kava télégraf Srbin

    27. novembar 2014 | 19:19

    Ponosim se mojim precima sto su svi bili kod Popa Dujica ! Gdje je pop imao svoje cetnike ustaše nisu ubile ni jednog srbina ! Malo je poznato da je Pop Dujic spasio 5000 Imotski Srba da ih ustaše ne bace u crveno jezero ! Srbi su svi skupljeni u logor u Glavini ! Jedna Srpkinja javja to u Split Talijanima ! Pop Dujic moli Talijane da spasu Imotske srbe ! Talijani iz Splita dolaze preuzmaju komandu nad gradom i spašavaju srbe ! Komunisti koji su tad spašeni optužuju Popa Dujica za saradnju sa Talijanima ! A partizani se krili po Biokovu ! I pustili bi ustaše da to učine ! Talijani hvala. Pope hvala !

  • pate

    27. novembar 2014 | 19:45

    Da je srece da su svi Srbi bili da Nemackom. Sada bi bili neko i nesto. Drugi put prst na pamet !

  • T. Укопников

    27. novembar 2014 | 20:17

    O zar je moguće da su četnici služili nemcima?! Pa zar nisu njih zli partizani na pravdi Boga optužili za saradnju sa okupatorom?! O zar je moguće sve što nas je učio Vuk Drašković nije tačno?! Zar tako po tim hrabrim borcima i začetnicima EU integracija?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA