Vulin: Češljati NVO 10 godina unazad!

- Istog sekunda, kada je neko izrazio sumnju, ja sam pozvao nadležne institucije da se izjasne o tome. Pozvao sam ih da provere sve što je rađeno proteklih šest meseci, ali i sve što je na sličnim konkursima rađeno tokom proteklih 10 godina - kazao je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja

  • 8

Ministar za rad Aleksandar Vulin pozvao je Državnu revizorsku instituciju i budžetsku inspekciju da provere sve konkurse za sredstva koja se dodeljuju NVO.

- Istog sekunda, kada je neko izrazio sumnju, ja sam pozavao nadležne institucije da se izjasne o tome. Pozvao sam ih da provere sve što je rađeno proteklih šest meseci, ali i sve što je na sličnim konkursima rađeno tokom proteklih 10 godina - kazao je Vulin.

On je istakao da nije na njemu da sudi, već je to posao oivih institucija da utvrde pravo stanje stvari.

Vulin je napomenuo da je ranije o sredstvima nevladinom sektoru samostalno odlučivala komisija, ali da sada postoje jasni kriterijumi i bodovnje na osnovu kojih se to odredjuje.

Ministar je upitao i kako je moguće da se državna revizorska institucija svih ovih godina nije na pravi način bavila ovim pitanjem.

Prema navodima medija, 122 nevladine organizacije su prošle na konkursu i dobile sredstva, od toga 61 organizacija je osnovana u ovoj godini, a 31 mesec dana pre raspisivanja konkursa, 70 odsto njih se bavi socijalnom zaštitom. Ovaj konkurs imao je ukupan budžet od 226 miliona dinara, a po dva miliona dobija svaka organizacija.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Verica

    28. novembar 2014 | 15:42

    Ala cete se iznenaditi, gospodine Vulin, pa to su najbogatije zene Beograda, a sve na racun unesrecenih sto zena, sto porodica. U svakom slucaju alal vera.

  • Dragisa

    28. novembar 2014 | 20:44

    Svakom imalo pametnom coveku je jasno da ovde nesto smrdi !!

  • Vladica

    28. novembar 2014 | 21:08

    Najzad, dodjose i oni na red. Bravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA