KO JE ALBANSKI VESELI KOJI OTCEPLJUJE KOSOVO OD SRBIJE: Osnovao OVK s Tačijem, školovala ga CIA i ima srpski pasoš!

Novoizabrani prvi čovek parlamenta tzv. Republike Kosovo i ratni drug Hašima Tačija, dovodi se u vezu sa srpskom DB, kao i s raznim prljavim poslovima, a navodno je u Švajcarskoj osnovao firmu kao srpski državljanin

  • 11

Izborom predsednika i pet potpredsednika završeno je konstitutivno zasedanje kosovske skupštine, a za prvog čoveka Skupštine tzv Republike Kosovo izabran je ratni saborac Hašima Tačija u OVK i nekadašnji šef kosovske tajne službe Kadri Veseli.

Veseli je zamenik predsednika DPK Hašima Tačija, a javnosti je poznat kao nekadašnji šef tajne kosovske službe, poznate kao ŠIK, a smatra se i jednim od osnivača OVK.

Međutim ovo nije sve, u biografiji Kadri Veselog stoji da je imao i firmu u Švajcarskoj, koju je osnovao 2009. godine i to kao državljanin Republike Srbije, što znači da se on i pored proglašenja nezavisnosti Kosova nije odrekao srpskog pasoša!

Posle rata na Kosovu 1999. godine, a nakon demobilizacije OVK stvorena je Kosovska obaveštajna agencija koju su pretežno sačinjavala lica sa navodnom kriminalnom prošlošću, koje je obučavala američka CIA, a na čelu te agencije nalazio se upravo Veseli.

Prema nekim teorijama Veseli je čak bio i član Albanske informativne agencije, koja je delovala u okviru FARK-a (albanske oružane formacije samoproglašene Republike Kosovo, u kojoj su bili pretežno bivši oficiri JNA i radnici DB-a i MUP-a albanske nacionalnosti), pa se on čak dovodio u vezu i sa srpskim DB!

Posle 2000. godine KŠIK u svoje redove angažuje i sve pripadnike G-2 iz okvira Kosovskog zaštitnog korpusa, kao i veći deo rukovodećeg kadra iz sastava Kosovske policijske službe. I danas se smatra, da iako je formirana tzv. jedinstvena Kosovska obaveštajna agencija, da glavne obaveštajne aktivnosti na Kosovu i dalje vodi KŠIK, na čelu sa Kadrijem Veseljijem, bliskim saradnikom Hašima Tačija.

Dolaskom Euleksa ŠIK jača pozicije i postaje najmoćnija od svog nastanka uz pomoć bliskih veza sa članovima diplomatskih predstavništava na Kosovu kao i samom misijom Euleks.

Izbog Veselog za šefa parlamenta tzv. Republike Kosovo predstavnici opozicionih partija na Kosovu ocenili su da je loše što je na to mesto došao funkcioner DPK Kadri Veseli, naglasivši da je to čovek koji je iz podzemlja upravljao poslovima na Kosovu.

Potpredsednik opozicionog Samoopredeljenja Visar Imeri rekao je da "nema veće bede" nego da na čelo najvišeg zakonodavnog organa dođe čovek koji je vodio Kosovsku obaveštajnu službu.

- Veće potvrde da na Kosovu nema ni demokratije, niti republike, niti pravde ne može biti od instaliranja glave podzemlja na čelo najznačajnijeg zakonodavnog organa, na čelo parlamenta i to glasovima DSK - rekao je Imeri novinarima posle sednice kosovske skupštine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pravda

    9. decembar 2014 | 16:53

    Svi smo bili srpski državljani nekada ! Ali hvala Bogu vise ni on ni jedan Kosovar bez obzira jel je on Albanac ili serbin imaju Kosovsku državljanstvo !

  • HS.C.

    9. decembar 2014 | 17:17

    Kad ce konacno da odgovaraju za dela sto su ljudima naneli.

  • ozna

    9. decembar 2014 | 17:48

    Cudan je taj DB i njegovi operativci! Jedan od njih je i. Naser Oric. Svi znamo ko je od Srba pusten iz Haga dva DB i o njima ni glasa više! Gdje god su se pojavili prvo se trgovalo a posle zlocini, ustaljena praksa! Zašto se neko ne pozabavi ovim.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA