SAMIT U BEOGRADU: Vučić primio premijere u Palati Srbija, sledi sastanak svih gostiju na čelu s Li Kećijangom! (FOTO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Crne Gore Milom Ðukanovićem, zatim slede sastanci sa kolegama iz Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom, Rumunije Viktorom Pontom, Slovenije Mirom Cerarom, Letonije Leimdotom Straujuom, kao i Češke Milošem Zemanom i drugim predsednicima vlada

  • 67

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Crne Gore Milom Ðukanovićem, uoči Trećeg samita šefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu.

9:20h - Sastanka Vučića sa ministrom trgovine Kine Gao Hučengom,

10:00h - Premijer Srbije je bilateralne susrese sa svojim kolegama iz zemalja učesnica Samita otpočeo razgovorima sa Ðukanovićem.

10: 10h - Vučić i Cuantang o izgradnji pruge Beograd-Budimpešta!

IZMENE SAOBRAĆAJA ZBOG SAMITA: Evo koje ulice danas MORATE da izbegnete u Beogradu!

10:20h - Vučić i Cuantang o izgradnji pruge Beograd-Budimpešta!

10:22h - Bilateralni sastanak Vučića sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom

10:29h - Vučić i premijer Rumunije Viktor Ponta, oči u oči

12:00h - VUČIĆ I CERAR: Odnosi Srbije i Slovenije su bolji nego ikada

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom poručio da ne postoje prepreke za saradnju dve države, odnosi Srbije i Slovenije su bolji nego ikada. Predsednik slovenačke Vlade istakao je da Slovenija ima pozitivan odnos prema Srbiji i pozdravio proaktivan odnos srpske vlade u rešavanju političkih i ekonomskih problema, naglasivši da takav pristup predstavlja podsticaj i za slovenačku vladu.

Cerar je pozvao premijera Vučića da u februaru mesecu poseti Sloveniju što je predsednik srpske vlade prihvatio.

13:30 VUČIĆ I SOBOTKA: Važnja ekonomska saradnja dve zemlje

Premijer Vučić naglasio je važnost ekonomske saradnje Srbije i Češke i predložio održavanje ekonomskog foruma dve zemlje, kao i zajedničko ulaganje u investicione projekte, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Sobotka zahvalio se srpskom premijeru na saradnji i velikom napretku u realizaciji konkretnih projekata dogovorenih u Pragu i naglasio potrebu češćih susreta dve delegacije u cilju razvoja projekata prioritetnih za obe zemlje.

Srpski premijer se sastao sa kolegama iz Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom, Rumunije Viktorom Pontom, Slovenije Mirom Cerarom, Letonije Leimdotom Straujuom, kao i Češke Milošem Zemanom.

SRBIJA ZGRĆE PARE OD SAMITA: Evo koliko ćemo ZARADITI od Kineza i gde će uložiti 10 milijardi dolara!

Takođe, on će imati razgovore sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim, Estonije Tavijem Roivasom, Poljske Evom Kopač i Slovačke Robertom Ficom.

U Beogradu se danas održava Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIE), pod nazivom "Beogradski susret".

Osim domaćina, premijera Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kine Li Kećjanga, na samitu će učestvovati još 14 premijera zemalja učesnica, dok će hrvatsku delegaciju predvoditi prvi potpredsednik vlade.

LEPO JE KAD CELA KINA PRIČA O SRBIJI: Evo šta je srpska odbojkašica rekla o Samitu u Beogradu!

Na samitu i pratećem Privrednom forumu, u Palati "Srbija" i Centru "Sava", učestvovaće, tokom ova dva dana, više od 5.000 članova privrednih i državnih delegacija Kine i 16 zemalja CIE, koji će razmatrati goruće teme iz oblasti poljoprivrede, industrije, turizma, internet tehnologije, transporta i infrastrukture.

Cilj sastanka u Beogradu je, kako je navela Vlada Srbije, da obezbedi nastavak zajedničkih napora za jačanje saradnje Kine i zemalja CIE, pokrenute pre tri godine u Budimpešti, a nastavljene i produbljene na sastancima u Varšavi aprila 2012. godine i Bukureštu novembra 2013. godine.

Poseban akcenat je stavljen na unapređenje privredne saradnje, te će "Beogradski susret" biti usmeren na razmatranje i postizanje dogovora o konkretnim projektima saradnje i ulaganja.

Prema informacijama iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima, za izveštavanje sa Samita akreditovano je oko 1.100 novinara iz 110 redakcija. To je tri puta više medijskih predstavnika nego što je bio slučaj na prethodna dva Samita, što govori o značaju skupa.

Sve vesti o Samitu u Beogradu možete pročitati OVDE!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • klupoder

    16. decembar 2014 | 09:58

    ZIVELA BRATSKA KINA....

  • KING

    16. decembar 2014 | 10:41

    Srbiji je ukazana velika cast sto se Samit odrzava bas u nasoj zemlji.

  • katarina

    16. decembar 2014 | 11:13

    Veliki broj visokih državnika na jednom mestu i to u Beogradu,Srbija će znati da iskoristi ovu priliku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA