IZBORI U MIONICI: Pravo glasa ima 11.981 građanin!

Vanredni lokalni izbori raspisani su za 28. decembar nakon raspuštanja lokalnog parlamenta i uvođenja privremenih mera pošto se saziv izabran 12. maja 2014. nije sastao više od tri meseca

  • 6

U Lučanima i Mionici danas će biti održani lokalni izbori, a biračka mesta biće otvorena od 7.00 do 20.00 časova. Do zatvaranja biračkih mesta u toku je izborna tišina.

U Mionici pravo glasa na vanrednim lokalnim izborima ima 11.981 građanin, a glasa se na 38 biračkih mesta.

Za 39 odborničkih mesta boriće se 117 kandidata koji učestvuju na tri izborne liste - 1. Aleksandar Vučić - SNS (koalicija sa NS, SDPS, SPO i DSS), 2." Ivica Dačić - SPS-JS - Snaga su ljudi" i Demokratska stranka Mionica - Milan Gavrilović Ćićovan.

Vanredni lokalni izbori raspisani su za 28. decembar nakon raspuštanja lokalnog parlamenta i uvođenja privremenih mera pošto se saziv izabran 12. maja 2014. nije sastao više od tri meseca.

Biračko pravo u Lučanima moći će da ostvari 17.723 birača na 42 biracka mesta. Građani opštine Lučani na izborima 28. decembra imaju zakonsko pravo da glasaju za jednu od pet izbornih lista - 1. "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", prvi na listi je Slobodan Jolović.

Lista broj 2. je "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija", prvi na listi je Slavko Radosavčević. Nosilac liste broj tri je Milan Parezanović - "Dveri, poljoprivrednici i omladina za spas naše opštine - Milan Parezanović".

Pod brojem 4. je "Nova Srbija - Velimir Ilić", prvi na listi je Radomir Dramlić i 5. lista je "Grupa građana -Jedan tim", prvi na listi je Milan Raičić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero Ćivša

    29. decembar 2014 | 13:16

    Pa ovi napednjaci su osvojili gotovo 50% glasova od ukupnog broja birača u Mionici.Ovo je rezultat zaista ipozantan.

  • MACVAN

    28. decembar 2014 | 17:50

    Na lokalnim izborima u Mionici i Lucanima gradjani ce izborom najboljih dokazati kojim putem zele da idu i ko da ih vodi i svojom politikom rukovodi.Incidentima su skloni oni koji znaju da nece da postignu rezultate na izborima,kako republickom tako i lokalnim .

  • Danica Dej

    29. decembar 2014 | 13:04

    Ovi rezultati govore sami za sebe.Ne vidim niti jedan razlog da popularnost i poverenje gradjana prema aktuelnoj vladi i premijeru opadne, jer sve sto radi radi u interesu drzave i naroda a ne kao sto je do sada bio slucaj, samo zastupajuci licne interese.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA