NIKOLIĆ: Uslov za EU ne sme biti odricanje od Kosova

- Moj stav je jasan i apsolutno nepromenjen - mi treba da budemo u EU, kao i da u Uniju treba da uđemo ponosno - izjavio je predsednik Srbije

  • 24

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju ne sme biti odricanje od Kosova i Metohije.

- Moj stav je jasan i apsolutno nepromenjen - mi treba da budemo u EU, kao i da u Uniju treba da uđemo ponosno. Moj stav da uslov za ulazak u Uniju ne sme da bude odricanje od Kosova i Metohije takođe je moj život i tu više nema šta da se promeni. I to je toliko jasno EU, da su sve vreme govorili da to niko od nas i ne traži - rekao je Nikolić u emisiji Ćirilica na TV Hepi.

Nikolić je ukazao da je, međutim, novi sastav Evropske komisije nastupio mnogo oštrije, otvorenije o svojim zahtevima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Znači, oni sad ne kažu - mi od vas ne tražimo da priznate nezavisnost Kosova i Metohije, već kažu ono što je rekao nemački parlament pre dve godine - da biste postali član EU moraćete da donesete potpisan ugovor o dobrosusedskim odnosima sa Kosovom u kome će biti definisani svi vaši odnosi - rekao je Nikolić.

Nikolić je ocenio da to "nije šija, nego vrat".

- Ako Priština neće da potpiše taj ugovor, kad ćemo da postanemo član EU. A zašto neće (da potpiše), neće jer ne priznajemo nezavisnost Kosova i Metohije - naglasio je Nikolić, dodajući da se "tako vrtimo u krug".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milovan 1

    6. januar 2015 | 00:09

    Baš me briga za Kosovo uvjek kad se Kosovo pominje odma problemi De'fackto političari su je priznali to narod zna .Ja hoču u EU i tačka.

  • Маркиз Де Сад

    6. januar 2015 | 05:20

    Шта си се ухватио за то Косово ко пијан за плот кажи бре како да купим прасе за Божић кад не радим већ 10 година несмем да крадем нисам тако храбар!!!

  • Мајорић

    6. januar 2015 | 05:26

    Ех мој Томо школски друже немој више да ми певаш песме тужне!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA