DAČIĆ OŠTRO PORUČIO TAČIJU: Ti si najobičniji LICEMER!

- Optuživati Srbiju za ekspanzionizam kad se pokušava legalizovanje nasilnog i jednostranog narušavanja njenog teritorijalnog integriteta i kad se skoro svakodnevno govori o Velikoj Albaniji, čime bi se narušio teritorijalni integritet još nekoliko zemalja, vrhunsko je licemerje - rekao je ministar spoljnih poslova Srbije

  • 31

Prvi potpredsednik Vlade i ministar sponjnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je sinoć da izjava Hašima Tačija o ekspanzionističkom mentalitetu Srbije pokazuje da Priština ne zna šta hoće, dijalog ili njihov monolog i slepo prihvatanje onog što oni žele.

U situaciji kada je briselski dijalog statusno neutralan, potpuno je besmisleno odgovarati na ovakve Tačijeve provokacije, poručio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnjih poslova.

- Optuživati Srbiju za ekspanzionizam kad se pokušava legalizovanje nasilnog i jednostranog narušavanja njenog teritorijalnog integriteta i kad se skoro svakodnevno govori o Velikoj Albaniji, čime bi se narušio teritorijalni integritet još nekoliko zemalja, vrhunsko je licemerje - rekao je Dačić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je dodao da se Srbija jasno opredelila za dijalog i stabilnost u regionu, ali izgleda da se naša konstruktivnost u Prištini tumači kao naša slabost.

- Tačiju mora da bude jasno da su prošla vremena kada se sa Srbijom razgovaralo po principu ''uzmi ili ostavi'' - rekao je Dačić.

Kosovski ministar spoljnih poslova ocenio je juče da Srbija pokušajima podizanja političke galame o navodnim planovima za Kosovo pokazuje da ne može prevaziđe "svoj ekspanzionistički mentalitet iz prošlog veka".

Tači, koji je i zamenik kosovskog premijera, na svom Fejsbuk profilu je izrazio razočaranje takvim pristupom "susedne zemlje koja pretenduje da postane deo evropske porodice".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    8. januar 2015 | 09:11

    Pa proroku Ivice Dacicu! ..proglasi vec jednom tu teritoriju okupiranom i resena stvar!!! Zakazes dijalog za nekih 99 godina :) Do tad jacaj nasu vojsku, dovedi Ruse pokloni im 3 baze i onda pokazes prst svima ! Sve ostalo je mlacenje prazne slame...

  • Xyz

    8. januar 2015 | 09:10

    Bravo Dacicu...ne volim te ali si ovo mnogo lepo rekao!! Samo da se to cuje dalje od 'lokala'

  • Dag

    8. januar 2015 | 18:15

    Videcemo ko je jaci,dal'Ivica ili Taci.Mozda nekog ovo vredja, a ko ima - jaca ledja?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA