SVE ŠTO NISTE ZNALI O VUČIĆU: Savetnica premijera otkriva šta je najblesavije što je IKAD uradio! (FOTO)

Desna ruka premijera Srbije, Suzana Vasiljević, kaže da su ona i Vučić posle višegodišnjeg rada postali prijatelji i da su svi zaposleni u Vladi kao jedna velika porodica. Ona, takođe, otkriva da je predsednik Vlade izuzetno zahtevan, ali i vredan i dodaje da on nikada ne spava. Pročitajte šta je sve rekla o njemu!

  • 24

Najbliža saradnica Aleksandra Vučića i savetnica za medije koja u stopu prati premijera, Suzana Vasiljević, u intervjuu za Informer kaže da je izuzetno teško pratiti tempo koji nameće predsednik Vlade i priznaje da je on, ponekad, "težak kao crna zemlja".

Za premijera Srbije, Vasiljevićeva kaže da ima "nenormalnu energiju", pa da stoga i nije čudno da mesecima nije imala nijedan slobodan dan. Ipak, Suzanu su nedavno proglasili za jednu od deset najmoćnijih žena u Srbiji, a ona tvrdi da je njen uticaj srazmerno proporcijalan Vučićevoj moći:

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Ne doživljavam sebe kao moćnu. Nisam žena koja vlada iz senke, već se ta moja takozvana moć zasniva na uticaju predsednika Vlade - otkriva Suzana i dodaje da se trudi da održava prijateljstva i da je posao ne promeni.

Njen posao se zasniva na apsolutnoj posvećenosti radu sa medijima, na protokolu, oraganizaciji putovanja, ali pored toga obavlja još mali milion poslova, izmeđuostalog obavlja i kupovinu za Vučića.

- Moj šef ne voli da šopinguje, tako da ga ja i stilizujem... Oko njega je mali tim ljudi, svega osmoro nas. Pomagala sam mu i u stranačkoj kampanji. Tako sam proleće provela gazeći štiklama po blatu. U kancelariji redovno držim četiri para cipela: jedne elegantne cipele i čizme, baletanke i gumene čizme - navodi Vasiljevićeva i dodaje da nikada ne zna gde će završiti radni dan i da u Vladi drži čak i peglu.

Foto: Fejsbuk / SuzanaVasiljevic Foto: Fejsbuk / SuzanaVasiljevic

Suzana kaže da jedva izdržava taj tempo rada i da nije neobično da zaspe kako sedne u kola, a da čak slatko sanja i u "vojnom helikopteru koji drnda sve vreme".

- Vučić me onda budi da me pita spavam li, jer se njemu nikad ne spava! Od šest ujutru sam na nogama. Kada radimo sa Arapima ustajem u četiri zbog vremenske razlike, adrenalin me drži - kaže desna ruka premijera i dodaje da je njegovu energiju teško pratiti i da je nekada "težak kao crna zemlja."

- Njegova vera da će uspeti natera ljude da ga prate! Oni koji mu ne veruju, iznenadiće se, jer stvarno uspe sve što zamisli. Partnere moli i davi kao zmija žabu. To stranci prepoznaju - kaže ona i otkriva šta je, po njenom mišljenju, najblesavije što je Vučić uradio.

Foto: Facebook/Александар Вучић Foto: Facebook/Александар Вучић

- Nedavno kad smo bili u zvaničnoj poseti Češkoj na konferenciji za novinare pali su stubići od ograde. Jedini koji se izdvojio od cele delegacije bio je Vučić. Rešio je odmah da ih namesti... On je uspeo i jednu Angelu Merkel da zainteresuje da gleda mape, a kineskog premijera je na potpuno neplaniran način pozvao u posetu. Kinezi su vrlo ozbiljni u poslu, tako da sam se zaledila dok smo čekali prevod na kineski i Kećengov odgovor. Kada se nasmejao, cela sala je počela da se smeje. Shvatili su da smo blesavi, ali nismo bezobrazni - kaže Suzana Vasiljević i dodaje da ona i Vučić imaju iskren odnos i da mu ukazuje na gafove u javnosti, a da on njene savete nekada posluša, a nekada ne.

Suzana Vasiljević kaže i da se oseća odgovornom kada Vučića optužuju za cenzuru i tvrdi da ona nema nikakve veze sa ukidanjem "Utiska nedelje".

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Vasiljevićeva je radila i sa drugim političarima i kaže da je Vučić vredniji i od Dačića i od Koštunice, ali da je i teži za saradnju. Ona navodi da je na premijera moguće osloniti se i poslovno i privatno, dok je sa Dačićem bilo bezbrižnije.

- Najveći problem nam stvara Vučićevo odbijanje da koristi moderne tehnologije. Vesti čita, ali ne koristi društvene mreže. Nosi stari mobilni iz 12. veka, pravi muzejski eksponat i ne mogu da ga ubedim da uzme bilo šta modernije. Donela sam mu "blekberi", ali on neće da ga pipne, kaže: "Ne sviđa mi se".

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

"NEMAM PRIVATAN ŽIVOT, MOJA SESTRIČINA PETRA JE LJUTA NA VUČIĆA"

Suzana Vasiljević kaže da nema privatni život zbog velikog broja obaveza i otkriva da je njena desetogodišnja sestričina Petra na ratnoj nozi sa Vučićem.

- Ljuta je na njega jer ne da tetki slobodan dan. On je pokušao nedavno da je pridobije i rekao joj je: "Evo u ponedeljak Suzana ne mora da dođe na posao." Na to je Petra, kao iz topa, rekla: "Misliš li ti da sam ja naivan? Pa ja tad idem u školu" i nastavila da se duri. Ona i njen brat Nikola  su najdraže osobe u mom životu - kaže Vasiljevićeva.

Foto: Fejsbuk / SuzanaVasiljevic Foto: Fejsbuk / SuzanaVasiljevic

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GG

    8. januar 2015 | 17:27

    Zaimljiv tekst.

  • Voja

    8. januar 2015 | 17:31

    Velika energija i pozrtvovanost u poslu je ono sto krasi premijera. Mnogo toga dobrog je uradjeno, dosta kvalitetnih projekata je zapoceto i do kraja mandata ove Vlade Srbije ocekujem da znatno popravi zivot u Srbiji.

  • Ljuba

    8. januar 2015 | 17:22

    Treba imati mnogo energije da ispratite i organizujete sve obaveze koje jedan premijer mora da ispunjava...Suzana ocigledno to poseduje i na pravi nacin radi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA