Vreme čitanja: oko 2 min.

SKANDALČINA! Albanci na Kosovu SLAVE i odlikuju najvećeg ubicu i KOLJAČA Srba!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na Kosovu su posthumno odlikovali osvedočenog ubicu i koljača Srba Redžepa Mitrovicu, a po njemu će se ubuduće zvati i Kulturni centar Kosovske Mitrovice obnovljen novcem iz Evropske unije

  • 93

Vlada tzv Republike Kosova i dalje prekraja istoriju i osvedočene koljače Srba i ubice iz Drugog svetskog rata posthumno odlikuje, daje ulicama njihova imena, a često i samim državnim ustanovama. Najnoviji takav primer je rehabilitovanje Redžepa Mitrovice, zloglasnog Albanca koji je vladao Albanijom, a čiji je cilj bila fizička likvidacija Srba sa Kosova!

Redžepa Mitrovicu, predsednik Kosova Atifete Jahjaga odlikovala je potshumno, kako se ističe za posebne zasluge, a nakon tog, tzv. rehabilitovanja bivši Kulturni centar Kosovske Mitrovice “Dragica Žarković” koji se nalazi u Južnoj Mitrovici dobio naziv “Redžep Mitrovica”.

Treba istaći i to da se čitav kompleks ovog zdanja obnovio i obnavlja sredstvima iz Evropske unije.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

U albanskim istorijskim knjigama i akademskim člancima albanskih naučnika, Redžep Mitrovica je pozitivna istorijska ličnost, a kao takav je opisan i u delima jednog od najvećih živih međunarodnih albanologa, kanadskog lingviste Roberta Elsija. Bio je albanski premijer sa Kosova, iz Mitrovice, prethodno i albanski ministar za obrazovanje, jedan od vođa ustanka na Kosovu 1912, zajedno sa Isom Boljetinijem i Hasan Prištinom, vođa Druge Prizrenske lige.

Mitrovica je za Albance pragmatičan i mudar političar, ali i borac za nacionalna prava kao i izraziti antikomunista, dok je podatak da je bio kolaboracionista sa nemačkim SS-ovcima u Drugom svetskom ratu totalno izbrisan.

Foto: Wikipedia/Gostivar103 Foto: Wikipedia/Gostivar103

U ovakvom tumačenju istorije se ipak priznaje da je Redžep Mitrovica u Albaniji nakon rata decenijama viđen kao izdajnik, ali se i objašnjava da se radilo o “iskrivljenom” tumačenju istorijskih činjenica, te da je Albanija pod komunističkim režimom Envera Hodže bila zapravo “žrtveno jagnje” komunizma koji je “ubačen” u ovu državu, a komunizam su “doneli Sloveni”.

Ipak, istina o Redžepu Mitrovici je totalno drugačija, otvoreno je pozivao na ubistva Srba, a na svečanom dočeku Nemaca u Drugom svetskom ratu na Kosovu, rekao je sledeće:

- Srbi su na Balkan došli silom i silom moraju otići, a na nama Šiptarima je da obavimo taj zadatak.

(Telegraf.rs/Tatjana Lazarević / Kossev.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G

    30. januar 2015 | 22:21

    Volite se i poštujte Srbi! Sve ovo su provokacije i samo nastavak svega sto je pocelo posle Velikog rata i prvog ujedinjenja sa djavolom a nastavljeno sve do ratova devedesetih i nacionalnog otrežnjenja kada smo najzad svatili... Niko, ponavljam niko nas ne voli i ne postuje! Ni Slovenci ni Hrvati, Bosnjaci, Makedonci, Crnogorci pa ni Siptari! Svi oni su iskoristili našu zaslepljenost Jugoslovenstvom i stvarali svoje države! Ali to nisu napravili tek tako. Imali su cili koji su ostvarili. Zato vam ponavljam, Srbi, osvestite se, volite se i poštujte medjusobno i volite svoju državu i na svaki način gledajte šta možete uciniti za nju kako bi vam ona kada ojača vratila ispunjeno srce. Verujem da je ljubav prema svojoj državi i svom narodu nešto najlepše!

  • DD

    30. januar 2015 | 18:50

    Istorija se ponavlja. Pa da se pripremimo za FINIŠ.

  • Miro Đokić

    30. januar 2015 | 20:17

    Pa gde je sada FHP , zašto sade ne raeguju. Iznalaze neke nebuloze proti časnih generala Vojske Srbije, a na Kosovu slave najveće zločince.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA