SKANDALČINA: Albanci smenili srpskog ministra!

Kosovski premijer Isa Mustafa saopštio je ranije danas da je ministar Aleksandar Jablanović više nije ministar u kosovskoj vladi. Mustafa je to izjavio na konferenciji za novinare, ali nije precizirao da li je Jablanović sam podneo ostavku ili je smenjen

  • 48

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Aleksandar Jablanović izjavio je danas da nije podneo ostavku na tu funkciju i ocenio da je odluka kosovskog premijera Ise Mustafe da više ne bude u njegovom kabinetu duboko razočaravajuća.

- Protesti Pokreta Samoopredeljenje nisu bili upereni toliko protiv mene, koliko protiv Srba i njihovog učešća u vladi - rekao je Jablanović Tanjugu, nakon što je premijer Mustafa saopštio svoju odluku na konferenciji za novinare.

OBJAVILI MU UMRLICU: Albanci sahranili srpskog ministra i nazvali ga psetom!

Stav o daljem odnosu Srpske liste prema vladajućoj koaliciji, kako je naveo, biće zauzet u narednim danima nakon konsultacija sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim "relevantnim faktorima"..

Printskrin: Youtube/RTV21 Printskrin: Youtube/RTV21

Upitan o daljim političkim planovima, Jablanović je rekao da još nije dobio pisano obaveštenje o odluci premijera Mustafe, i dodao da će se u narednim danima znati kakvi su planovi. On je podvukao da je odluka premijera Ise Mustafe i za njega lično i za Srpsku listu, čiji je predstavnik, "duboko razočaravajuća"

Kosovski premijer Isa Mustafa saopštio je ranije danas da Jablanović više nije ministar u kosovskoj vladi. Mustafa je to izjavio na konferenciji za novinare, ali nije precizirao da li je Jablanović sam podneo ostavku ili je smenjen.

Podsetimo, nakon Jablanovićeve izjave u kojoj je one koji su kamenovali autobus sa Srbima za Badnje veče nazvao "divljacima" u Prištini su organizovani nasilni protesti kojima se traži njegova ostavka.

Opoziciono "Samoopredeljenje" navodi da je Jablanović uvredio majke Đakovice, što je on negirao i naveo da bi protesta bilo i bez njegove izjave, kao i da "Samoopredeljenju" ne odgovara da u Vladi Kosova vide Srbe koji rade u interesu Srba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majku im s.

    3. februar 2015 | 19:12

    Neka sad gospodja Kosijancic izrazi zabrinutost za stanje na Kosovu, a ne samo da deli packe Srbiji i pr.Vucicu.

  • Mila

    3. februar 2015 | 19:23

    PREKINUTI PREGOVORE SA KOSOVOM.ORGANIZOVATI DEMONSTRACIJE!!!

  • orthodox

    3. februar 2015 | 19:07

    Sta je tacno on pogresno rekao? Kao nisu divljaci jel?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA