VUČIĆ S ANGELOM MERKEL U MINHENU: Razgovori o Ukrajini i nerešenim konfliktima!

Tokom Minhenske bezbedonosne konferencije premijer Srbije imaće niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, a učestvovaće i na Panel diskusiji "Ukrajina i nerešeni konflikti u Evropi"

  • 7

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Minhenu 6. i 7. februara 2015. godine, gde će učestvovati na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Tokom konferencije premijer Vučić imaće niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, a učestvovaće i na Panel diskusiji "Ukrajina i nerešeni konflikti u Evropi", navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Konferencija, 51. po redu, biće otvorena sutra i na njoj će se, prema najavama iz Minhena, oko 400 vodećih političara, šefova država ili vlada, kao i eksperata iz celog sveta bavati pitanjem bezbednosti u vreme terorističkih pretnji, raspadom međunarodnog poretka, bezbednosnom budućnošću Evrope, ukrajinskom krizom, situacijom na bliskom i srednjem istoku i drugim temama.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Na konferenciji, koju bi prema najavama trebalo da otvori nemački ministar odbrane Ursula fon der Lajen, očekuje se dolazak američkog vicepredsednika Džoa Bajdena, šefova diplomatije Amerike i Rusije, Džona Kerija i Sergeja Lavrova, predsednika Ukrajine Petra Porošenka, iranskog šefa diplomatije Mohameda Dzavada Zarifa, generanog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Na skupu će biti i kancelarka Angela Merkel i predsednik Nemačke Joahim Gauk i više nemačkih ministara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anastasija

    5. februar 2015 | 13:17

    O tome i treba razgovarati!

  • dragan

    5. februar 2015 | 21:26

    postovani presednice vlade,ko zavrsi skolu i fakultet nema posla,imaju samo sa vezom .sta je sa enim/minel koji duguje pare radnickoj klasi,i kazete treba da se radi ,mi hocemo ali kod koga i ko da nam to plati,jedno se prica drugo radi trece misli.u vezi minel /enim bilo je tu dosta stvari ne razjasnjene i dan danas sve koje znam stecajne upravnike zavrsili su u zatvor,obesili se smenjeni ili sta vec sa njima .neko je to znojom zaradio a neko je uzeo i potrosio ili i dan danas mozda radi i gradi,zelim odgovor hvala,a sto se skole tice i faxa ,zavrsi covek pol.akademiju i 2 god nema posla a sa time nema ni zdrastvenu knjizicu,sve se ima [dokumenti] arhiva i samo jedno kada ce biti bolje ne samo ono radi za bolje sutra

  • davca

    5. februar 2015 | 16:44

    Prosto se zapitam odakle Vucicu ovoliko snage za ovolika putovanja i sastanaka..Covek se lavovski bori za svoj narod..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA