NIKOLIĆ I ČEPURIN: Da se više ne ponovi nijedna nesreća! (FOTO)

Predsednik Srbije je, tokom sastanka sa ruskim ambasadorom istakao da do tragedije u Sibiru nije smelo da dodje i izrazio nadu da će se iz ovoga što se desilo izvući odgovarajuće pouke, kako se tako nešto nikada više ne bi ponovilo

  • 5

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Nikolić je, povodom užasne nesreće na severu Ruske Federacije, gde je u požaru na gradilištu na Jamalu, stradalo šest srpskih državljana, zatražio od Čepurina sprovođenje temeljne istrage o uzrocima nesreće i da se svuda gde su kao radnici angažovani naši državljani posveti veća pažnja uslovima rada.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Republike je, tokom sastanka sa ruskim ambasadorom istakao da do ovakve tragedije nije smelo da dodje i izrazio nadu da će se iz ovoga što se desilo izvući odgovarajuće pouke, kako se tako nešto nikada više ne bi ponovilo, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Nikolić i ambasador Čepurin izrazili su žaljenje zbog poslednjih tragičnih događaja u Ukrajini i istakli želju da se konflikt što pre reši, ako je moguće i na sastanku koji će se održati ove nedelje.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ambasador Rusije se zahvalio predsedniku Nikoliću na konstruktivnom držanju delegacije Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope tokom sednice na kojoj se raspravljalo o učešću delegacije Ruske Federacije u radu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

On je istakao da je njegova zemlja svesna da su na našu delegaciju vršeni odredjeni pritisci, ali da Rusija ceni to što su naši parlamentarci do kraja zadržali jedinstven i principijelan stav, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko 100%

    9. februar 2015 | 13:45

    Podrzavamo naseg predsenika i Cepurina!

  • Jelena

    10. februar 2015 | 14:29

    Tako i treba odrzavati dobre odnose,lepu saradnju i pruziti pomoc i podrsku kada je potrebno!

  • M@re

    9. februar 2015 | 18:26

    Znamo svi da je to jedna velika nesreca za sav taj narod koji je bio tamo. Jedino sto nasa zemlja moze je da se organizuju da dodju ti ljudi i da se njihovim porodicama pomogne i da se nadju u svakom trenutku. Ovo treba da bude jedna velika opomena!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA