Vučić: Učinili smo sve za naš narod na Kosovu i Metohiji!

- Očekujem i verujem da će celokupna međuanrodna zajednica podržati napore i naš težak rad u dijalogu sa Albancima - rekao je premijer Srbije u Beogradu na skupu povodom pokretanja projekta "Beogradski dijalozi" i dodao da očekuje da Srbija vrlo brzo otvori pregovore sa Evropskom unijom

  • 13

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je delegacija Srbije u Briselu uradila sve za svoj narod na Kosovu u ne lakim uslovima i okolnostima.

Predstavnici vlada Srbije i Kosova noćas su u Briselu parafirali sporazum o pravosuđu.

- Očekujem i verujem da će celokupna medjuanrodna zajednica podržati napore i naš težak rad u dijalogu sa Albancima - rekao je Vučić u Beogradu na skupu povodom pokretanja projekta "Beogradski dijalozi".

VUČIĆ: Prvi put u novijoj istoriji Srbija nema deficit! (FOTO)

Vučić je kazao da očekuje vrlo brzo otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa EU, ali da je od otvaranja poglavlja mnogo važnije "šta ćemo da uradimo sa svojom zemljom, koliko ćemo moći sebe da promenimo".

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Po njegovim rečima, pregovori sa EU o Poglavljima 23 i 24 neće biti laki, odnosno to da Srbija uvede vladavinu prava u punoj meri.

Premijer je istakao da Srbija ima jasnu, promišljenu u i nedvosmislenu politku.

VUČIĆ: OČEKUJEM BRZO OTVARANJE PREGOVORA, NEMA LAKOG NAPRETKA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić očekuje da Srbija vrlo brzo otvori pregovore sa Evropskom unijom, upozorava da nema lakog napretka na tom putu i ističe da njegova vlada pred građane izlazi bez lažnih obećanja.

- Očekujem otvaranje prvih poglavlja veoma brzo, ali važnije od otvaranja samih poglavlja jeste šta ćemo da uradimo sa zemljom, koliko ćemo moći da se promenimo - rekao je Vučić i istakao da misli i na Poglavlja 23 i 24, čiji je smisao da se u Srbiju u punoj meri uvede vladavina prava.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je to rekao na prvoj konferenciji u okviru “Beogradskih dijaloga”, projekta koji su pokrenuli Forum Srbija Nemačka, u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost, a uz podršku nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Vučić je, ističući da nema brzog, jednostavnog i lakog napretka, rekao da je srpska delegacija noćas u Briselu imala teške i duge razgovore i da je uradila sve sto je mogla da učini “u ne tako lakim uslovima i okolnostima”.

- Verujem da će međunarodna zajednica prepoznati napore Srbije i težak rad i u političkom delu - rekao je Vučić, uz napomenu da je međunarodna zajednica to već prepoznala u ekonomskom delu, gde je pohvalila ekonomske reforme i mere.

- Ako bismo sve uspeli, onda bismo napravili simbiozu političkog i ekonomskog delovanja, koje više nije zasnovano na rečima I na lepim slikama, već na teškom i ozbiljnom radu i ispunjavanju svega što se obeća i dogovori - naveo je Vučić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Premijer je rekao da je Srbija postala pouzdan partner čijoj reči se veruje, jer sada čini sve što obeća, a ne govori različite stvari na različitim mestima u svetu.

- Svuda govorimo isto i uveren sam da je to jedan od razloga za dodatno poštovanje koje naša zemlja uživa u svetu - rekao je Vučić.

On je naveo da se u prethodnih deset meseci sastao sa više predsednika država i vlada, kao i ministara spoljnih poslova nego što su to učinili njegovi prethodnici za devet godina, iako ni oni nisu imali male diplomatske aktivnosti.

- Mislim da ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko Srbija menja svoje mesto u svetu - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Zorana Žestić Foto: Tanjug/Zorana Žestić

Vučić je rekao da je Srbija mudro reagovala na provokacije iz regiona, ponovivši da je nekada i prećutala, ne zato što se plaši ili što je slaba, već zato što je na vređanje bolje odgovoriti ćutanjem, nego sukobljavanjem.

- Verujem da ćemo još jačim radom postaviti Srbiju na istaknutije mesto i da će ljudi gledati na našu zemlju kao dobro, bolje ili najbolje mesto za investiranje u regionu I južnoj Evopi - podvuka je Vučić.

On je podsetio da je Srbija usvojila četiri važna reformska zakona kojim se poboljšava investiciona sfera i poslovni ambijent.

(Telegraf.rs / Tanjug / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    10. februar 2015 | 12:37

    HVALA. VELIKO HVALA.

  • Pepa Prase

    10. februar 2015 | 12:20

    Verujem da nije bilo lako, ali svaka cast premijeru koji se bori za svoj narod na Kosovu!

  • --.major. MILAN TEPIC RS.K.

    10. februar 2015 | 17:35

    Hvala ti vucicu uzdanico mog naroda tvoj svaki odlazak iz nase zemlje je za nas bolje sutra uvjek nas obradujes. Tvoj rad je tezak nezahvalan ali mi koji te volimo i cjenimo uz tebe smo ponosni. Ucinio si veliki napredak za kosovo ali nemoj stati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA