VUČIĆ: Očekujem da Zagreb prihvati pruženu ruku (FOTO)

Vučić je za HRT, uoči samog čina inauguracije hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović rekao da Srbija i Hrvatska nemaju uvek iste interese, mada misli da su oni 90 odsto identični i odnose se pre svega na ekonomsku saradnju

  • 20

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas hrvatskom javnom servisu da očekuje dobru saradnju s novom hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović i da je u Zagreb došao sa porukom mira, ali i sa željom da se na liniji Zagreb - Beograd uspostavi i pokaže više poštovanja i poverenja.

Vučić je za HRT, uoči samog čina inauguracije hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović rekao da Srbija i Hrvatska nemaju uvek iste interese, mada misli da su oni 90 odsto identični i odnose se pre svega na ekonomsku saradnju.

VUČIĆ HRVATSKIM SRBIMA: Poštujte, volite i Srbiju i Hrvatsku! (FOTO)

Čestitajući izbor Grabar Kitarović na predsedničku poziciju i hrvatskom narodu na njenom izboru, Vučić je rekao da Srbija želi dobru i korektnu saradnju sa Hrvatskom i dobre odnose, bez postavljanja uslova.

- Hrvatska je dao Evropske unije, mi smo na putu ka EU i moramo najbliže politički da sarađujemo. Čini se da je to dobro za naše narode - rekao je Vučić i dodao da je on u Zagreb došao ne samo sa porukom mira i dijaloga, već i porukom da će obe države pokazivati više poštovanja i poverenja.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

(UŽIVO, VIDEO) INAUGURACIJA HRVATSKE PREDSEDNICE: Kolinda zaplakala dok je polagala zakletvu

- Očekujem prihvaćenu ruku i od hrvatske predsednice i hrvatskog rukovodstva i verujem da u narednom periodu možemo da učinimo da ti odnosi budu bolji, da se češće i više čujemo - poručio je srpski premijer.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivot

    15. februar 2015 | 13:40

    Nece oni nista prihvatiti oni smatraju da su pobednici ,a mi gubitnici I krivci za sve oni u nama gledaju neprijatelje nemojmo gajiti iluzije. Njih stite Amerikanci Vatikan oni nikada nece nas gledati ravnopravno to je sigurno. Mi moramo da gledamo sebe I nase interese nema tu lazne ljubavi,pogledajte njihove emisije na TV,oni samo o svojim zrtvama I svojoj domovini kada ih slusate ispalo bi da mrava nisu zgazili UZAS!!! Oni lome table na cirilici,a vamo postuju manjine itd,sto se tada nije oglasio Americki ambasador I EU kako da ne,sta mi ima dalje da pricamo

  • Ceca

    15. februar 2015 | 15:02

    A dokle vise pruzati ruku,bolje ...da je dao

  • teško

    15. februar 2015 | 15:02

    Imam 44 godine i na osnovu onoga šta sam čitao,čuo i video,teško da će kompleksi ostati po strani,tako da ja ne verujem...ali to nije ni moja, ni stvar naroda koji živi u Srbiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA