ŠTA LI ĆE NA OVO REĆI PUTIN: Srbija se sve ČVRŠĆE vezuje za NATO! Evo i kako

Srbija je potpisala "Individualni akcioni plan partnerstva Srbije i NATO-a", a pročitajte da li to automatski znači i put ka učlanjenju u Severnoatlaski savez

  • 65

DA LI SRBIJA GRABI U NATO? Ministri odbrane i spoljnih poslova Srbije Bratislav Gašić i Ivica Dačić sastaće se u Briselu sa predstavnicima svih 28 zemalja Severnoatlanske alijanse. Inače Srbija sa ovim paktom već ima potpisan "Individualni akcioni plan partnerstva Srbije i NATO-a (IPAP)"!

Da li potpisivanje ovog plana znači ujedno i približavanje Srbije ka Severnoatlanskom savezu ostaje da se vidi, a ono što ovaj potpis donosi je:

* Bolji standard u proizvodnji oružja i time veće šanse za izvoz

* Otvaranje Regionalnog centra za obuku Vojske Srbije i za članice NATO (Baza Jug)

* Povećano učešće u mirovnim operacijama

* Vojno obrazovanje u skladu sa principima NATO

Foto: Wikipedia/Shannon Collins Foto: Wikipedia/Shannon Collins

- IPAP ne znači članstvo, ali jeste podizanje dijaloga i saradnje na viši nivo - kaže za "Blic" šef srpske diplomatije Ivica Dačić i dodaje da Srbija ne napušta politiku vojne neutralnosti.

- Uvek treba imati na umu da je NATO faktor s kojim je potrebna saradnja - dodaje Dačić.

Treba istaći da ovakav sporazum koji je Vlada Srbije usvojila 20.12.2014. godine imaju i mnoge druge države koje nisu članice ovog pakta.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić kaže za Telegraf.rs da ova saradnja sa NATO-om neće ugroziti saradnju Beograda i Moskve.

- Nema šanse da bilo šta ugrozi saradnju sa Moskvom. Podsetiću vas da odavno postoji Komisija Rusija - NATO i koja je u ovom rangu - kaže Gašić.

Podsetimo Skupština Srbije je 2007. godine proglasila vojnu neutralnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Metohija

    3. mart 2015 | 21:40

    Kada god zapadnete u dilemu,setite se 95-te,99-te i zlocina ucinjenih prema vasem narodu,koji vas je postavio tu gde jeste,ali bez ovlascenja da ga podvodite i privodite zlocincu.Da,zlikovcima,jer im je cilj bio biolosko sakacenje vaseg naroda,o cemu svedoce kolicine osiromasenog uranijuma bacenog po vasoj zemlji bez razumnog vojnickog obrazlozenja i posledice u vidu epidemije najtezih oblika najtezih bolesti.Situacija je kristalno jasna DILEME NEMA.Sa okupatorom nikada.

  • borac

    3. mart 2015 | 21:23

    Pa sto bi Rusi bili protiv da Srbi udju na mala vrata u NATO u bilo kakvom obliku kada znaju da ce svaki normalan i pravi Srpski oficir da prvom prilikom sve otkuca Rusima. Nadam se da neko djubre iz NATO-a ovo cita i upravo sada besni od nemoci Srpskog inata. Smajliiii

  • MikiDuki

    3. mart 2015 | 21:06

    TUGA CEMER I JAD sta drugo reci sa njima u savez ? da zaboravimo bombardovanje i zrtve ? da idemo u misije i stajemo nekome na muku kao nama na Kosovu i Metohiji ? da ubijamo ljude po svetu koji samo brane svoje ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA