PALMA DOVODI ŠEIKA: Evo šta će Emirati graditi u Jagodini

- Šeik nam je rekao da je zainteresovan i za fabriku vode, tako da ćemo razgovarati i o toj temi imajući u vidu da je voda za piće kod njih deficitarna i da je uvoze - rekao je lider Jedinstvene Srbije

  • 13

Šeik Kalfan Alsuvaidi je zainteresovan za izgradnju fabrike vode i hotela u Jagodini i otkup poljoprivrednih proizvoda iz centralne Srbije, izjavio je Dragan Marković Palma, koji boravi u Abu Dabiju.

Marković je u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata razgovarao sa šeikom Alsuvadijem, koji je prošle godine bio u dvodnevnoj poseti u Jagodini i ponovni dolazak najavio za kraj marta, prenosi jagodinska televizija "Palma plus".

- Očekujemo da ova poseta bude veoma pozitivna, mada kada su u pitanju takvi projekti, izgradnja i otvaranje preduzeća u Srbiji, poznato je da to ne ide baš tako lako - rekao je Marković toj televiziji.

Imajući u vidu da je šeik Alusvaidi zainteresovan da drugi put dođe u Srbiju i Jagodinu "možemo da očekujemo da dođe do nekog posla i na taj način bi pomogli poljoprivrednim proizvođačima iz centralne Srbije da prodaju svoje proizvode koji bi se izvozili u Abu Dabi", dodao je Marković.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Šeik nam je rekao da je zainteresovan i za fabriku vode, tako da ćemo razgovarati i o toj temi imajući u vidu da je voda za piće kod njih deficitarna i da je uvoze - rekao je Marković i dodao da je šeik rekao da je obezbedio još jedan sastanak sa zainteresovanim investitorima koji bi došli u Srbiju.

- Očekujem da i taj sastanak bude efikasan imajući u vidu da je Alsuvaidi veoma uticajan u Abi Dabiju - rekao je Marković.

- Ne možemo da garantujemo 100 odsto da će posao biti realizovan, ali ne možemo da sedimo skrštenih ruku i da čekamo da nam nešto padne sa neba. Moramo sami da se borimo i kada čujemo da je neko zainteresovan da ulaže u Evropu, da donosi pare Evropi, da mi budemo prvi, koji ćemo posetiti tu državu i tog zainteresovanog pojedinca - ocenio je Marković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA