ISTRAŽIVANJE: Srbi UBEDLJIVO "ZA" Tomislava Nikolića!

Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio bi ubedljivo najveći broj glasova kada bi danas bili održani predsednički izbori

  • 20

Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio bi ubedljivo najveći broj glasova kada bi danas bili održani predsednički izbori i za njega bi glasalo 28 odsto birača, pokazalo je istraživanje agencije Medijum galup.

Prema tom istraživanju, drugoplasirani je Ivica Dačić, lider SPS-a, sa podrškom od deset odsto, prenosi Politika.

Rezultati istraživanja se, kada je reč o rejtinzima političkih stranaka, poklapaju sa podacima koji su ranije beleženi, piše Politika i navodi da je podrška Srpskoj naprednoj stranci 48,7 odsto među opredeljenim biračima, dok je u celokupnom uzorku ispitanika taj procenat podrške SNS-u nešto niži i iznosi 38,3 odsto.

Tomislav Nikolić

Za Socijalističku partiju Srbije među opredeljenim glasačima je njih 6,4 odsto a među svim ispitanicima socijalisti su na ivici cenzusa i dobili bi pet odsto glasova, pokazalo je istraživanje.

Kako kažu u Medijum galupu, kolaciija SPS-PUPS-JS dobila bi 8,5 odsto glasova.

Ostatak glasova, kako se navodi, rasipa se na 13 partija od kojih nijedna ne bi prešla cenzus, a među njima su Socijaldemokratska stranka, Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka, Dveri, Nova Srbija, i Liberalno-demokratska partija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeed

    4. mart 2015 | 13:51

    Kakav predsednik takva i drzava!

  • GradjaninBg

    4. mart 2015 | 12:27

    Sto je najgore ne zna se ko je gori od ponudjenog...ja sam za to da nas preuzme neka normalna zemlja i uvede nam red...nemacka npr. Svi koji su se izmenjali su isti.Niko ne resava problem nezaposlenosti i privrede.A prirodno smo bogata zemlja.Da neko organizuje proizvodnju hrane samo,mogli bi se izvuci..al kako kad samo gledaju da zaposle svoju ekipu i porodicu i da sebe obogate

  • mordecai

    4. mart 2015 | 11:42

    nije tacno, ja sam za ivicu dacica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA