NIKOLIĆ STOPIRAO DOLAZAK KOLINDE: Prvo predsednik Srbije da poseti Zagreb, tek onda prva dama Hrvatske MOŽE u Beograd!

Predsednik Srbije očekuje da prvo on bude pozvan i ugošćen u Zagrebu, pa tek onda se može očekivati poseta predsednika Hrvatske Srbiji

  • 18

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da očekuje da ga Kolinda Grabar Kitarović prvo pozove i ugosti u Hrvatskoj, pa da tek onda ona može da dođe u Srbiju.

- Sada je red da Hrvatska pozove Srbiju. Svako ko se razume u diplomatiju pitao bi što vi idete dva puta uzastopno u Srbiju, a vi Srbi ne idu u Hrvatsku - rekao je Nikolić i dodao da su Srbiji i Hrvatskoj važni dobri odnosi, ali je "Hrvatska još uvek u euforiji predizborne i postizborne kampanje".

NIKOLIĆ: Naši odnosi sa Hrvatskom se neće promeniti!

- Nikolić je u pravu jer predsednik je predsednik. Hrvatska je dužna da uputi poziv za posetu, ali se to neće u skorije vreme dogoditi, bar ne još godinu dana i to ako se svi budu pristojno ponašali - kaže za "Naše novine" hrvatski analitičar i profesor Žarko Puhovski.

Predsednik Nikolić u intervjuu za RTS u emisiji Upitnik ovom prilikom ukazao je na činjenicu da je Srbija uvek bila dobar domaćin gostima iz Zagreba i to navodeći primer poslednje posete predsednika Hrvatske Ive Josipovića Beogradu kada je on bio izvanredno dočekan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    5. mart 2015 | 08:17

    И опет ће се о положају Срба ћутати, као и до сада. Чудило би ме да се потегне то питање, а видети са ким ће Пуповац овај пут у коалицију? Пуповац и његови само изигравају икебану у Хрватској влади, али никакав бољитак српском народу на тим просторима нису донели. Ја незнам ко онда гласа за њих, јер и без Пуповца би им било исто.

  • Boki

    5. mart 2015 | 09:16

    Jao bre Tomo, pa ne ides na slavu...

  • Tomy

    5. mart 2015 | 09:09

    tako je Tomo..da se zna ko je stariji..a ne bezobrazniji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA