SRBIJA SVE PAMTI: Evo šta su naprednjaci poručili demokratama!

- Od demokrata građani očekuju da se ne brinu, jer znaju na šta se njihova briga svodila sve ove godine - na otimačinu - kažu u SNS-u

  • 3

Srpska napredna stranka saopštila je danas da građani Srbije nisu zaboravili rezultate vlasti Demokratske stranke, poručujući joj da joj je sada "pametnije da ćuti".

"SNS poručuje DS, koja preko vlade u debelom hladu danas soli pamet oko Železare Smederevo, da kada neko ostavi iza sebe, kao što su oni, sve pusto i prazno, opljačkano i razoreno, uništeno i opustošeno, pametnije mu je da ćuti i da se sada ne pravi naknadno pametan, jer Srbija sve pamti", piše u saopštenju SNS.

Naprednjaci navode da niko nije zaboravio kako su demokrate mesecima i godinama krile sve od građana zbog ozbiljno narušenog rejtinga, a da im je jedina strategija, u kojoj su bili uspešni, bila "neracionalno zaduživanje Srbije, pljačka građana preko raznih fondova, tajnih ugovora, koji su bili razvojni samo za džepove lidera DS".

"Od demokrata građani očekuju da se ne brinu, jer znaju na šta se njihova briga svodila sve ove godine - na otimačinu, nego da jasno kažu zašto nisu juče usvojili srpski grb i kada će Bojan Pajtić i njegova lična svita da vrate pare koje su oteli od naroda", kaže se u saopštenju naprednjaka.

Foto: Tanjug/Zorana Žestić Foto: Tanjug/Zorana Žestić

Naprednjaci su tim saopštenjem reagovali na izjavu ministra privrede Vlade u senci DS Ivana Stefanovića, koji je naveo da "vest da je Vlada Srbije predala upravljanje Železarom firmi HPK inžnjenring ne uliva nadu da je problem Železare rešen".

Stefanović je naveo da ta firma nema nikakva iskustva u vođenju železara, da se na njenom zvaničnom sajtu ne poimnje ćerka firma u Holandiji, niti imena menadžera Džona Gudiša i Petra Kamaraša, te da je Gudiš bio glavni čovek "Esmarka" u toku pregovora o privatizaciji Železare zajedno sa Kamarašom, koga je "Esmark" tužio za 100 miliona dolara zbog kršenja ugovora, zloupotrebe poverljivih podataka i nepoštene konkurencije.

"Nije jasno kako je Vlada Srbije preuzela rizik da ljudima koji su pod takvim optužbama poveri najznačajniji nacionalni projekat. Takođe, nema podataka o načinima obezbeđenja ugovora, obaveza države i osiguranja ogromne sirovinske baze koja postoji u Železari", naveo je Stefanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla

    18. mart 2015 | 14:01

    mozda srbija pamti...ali narodu je pamcenje kao kod zlatne ribice.....

  • Bojan

    19. mart 2015 | 14:50

    Kada se zna da su otimali dok su bili na vlasti zasto ih ne pohapsite. Preduzmite nesto ili ne pricajte o tome,mozda cemo vam poverovati.

  • Imenjak

    18. mart 2015 | 18:58

    Ne mogu pajti nista veća smo prava mi Srbi imali pod madjarima nego pod pajtom koji se stidi sto je srbin otac pop bruka Srbi nedajte srpstvo koje je u Vojvodini visevekovno i ceo svet to zna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA