ZORANA MIHAJLOVIĆ O VUČIĆU: Evo kako srpska ministarka DOŽIVLJAVA premijera Srbije!

  • 0

Kad bih bila u poziciji da biram šefa i pogledala sve premijere koje je Srbija imala do sada, Aleksandar Vučić je čovek kojeg bi ponovo izabrala za svog šefa, izjavila je za ATV iz Banja Luke potpredsednica Vlade Srbije i Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović.

Upitana koja joj je prva asocijacija kad se pomene Aleksandar Vučić, Mihajlović je odgovorila da su to “harizma i ogromna energija koju on koristi da bi uradio sve što je potrebno, kao i da je reč o čoveku s vizijom”.

- On je čovek koji vrlo dobro zna šta hoće i koji traži od svojih saradnika isto ono što on daje građanima Srbije. Dakle, on traži da se radi, da budete tačni i da sve stavite sa strane i uložite sebe u posao koji radite - navela je Mihajlović.

Opisujući radni dan premijera, Mihajlović je rekla da ona na posao dolazi u pola osam, a da je premijer Vučić stiže pre nje u Vladu, i izlazi posle nje.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Mislim da to pokazuje posvećenost poslu, i to je vrlo važno. To je kao u firmi – kad vidite da je prvi čovek tu pre svih i odlazi posle svih, ne možete da se ponašate drugačije i da probate da sledite tu energiju. Na kraju krajeva, onaj ko ne može da sledi energiju, ne može da ostane - navela je Mihajlović.

Prema njenom mišljenju, upravo to je jedan od razloga zašto je aktuelna Vlada uspela da završi poslove koje neke Vlade godinama nisu radile.

Ona je rekla da za razliku od prethodnih Vlada, ne samo članovi stranke, već i građani mogu da se obrate premijeru i da dobiju odgovor na pitanje koje postave.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

- Takav je i sa svojim saradnicima. Sednice Vlade traju možda čak i duže nego kod prethodnih premijera, baš zato što se na njima razgovara i ne razgovara se u rukavicama, nego pokušavamo da nađemo način da rešimo svaki problem - dodala je ona.

Prema njenim rečima, premijer Vučić nikad “nije ostao nem na bilo koje pitanje koje su mu postavili ili koji mu je neki član vlade postavio”.

- Na svaku sms-poruku kojim sam ga određenu stvar pitala on je odgovorio, na svaki poziv, za razliku od svih nas, jer i sama često ne odgovorim na mnoge pozive ili ne podignem slušalicu - rekla je Mihajlović.

Upitana da li se premijer pita za sve, Mihajlović je rekla da je na Vučiću ogromna odgovornost, jer je premijer Vlade koja je pokrenula ogromne reforme, ali da njeni članovi deluju kao tim koji rešava probleme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA