OVE REČI SLOBODANA MILOŠEVIĆA PAMTIĆE SVAKI SRBIN: Evo kako je Srbija UŠLA U RAT protiv NATO PAKTA! (VIDEO)

Srbija je na današnji dan proglasila ratno stanje i tako zvanično ušla u rat sa NATO savezom, a tu odluku lično je saopštio narodu tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević

  • 41

Na današnji dan pre 16 godina snage NATO-a počele su napad iz vazduha na SR Jugoslaviju. Tokom 78 dana akcije pod nazivom "Milosrdni anđeo", u kojoj je učestvovalo 19 zemalja, poginulo je više od 1.000 ljudi, a nekoliko hiljada je ranjeno. Teško su oštećeni vojni i civilni objekti, a šteta je procenjena na oko 30 milijardi dolara.

SRBIJA OVO NE SME DA ZABORAVI: Evo kako je MILOSRDNI ANĐEO NATO-a ubijao Srbe i SRPSKU DECU! (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

Istog dana u 19:30 časova Vlada SR Jugoslavije proglasila je ratno stanje, a odluku je obrazložio lično predsednik SRJ Slobodan Milošević u Dnevniku 2 na RTS-u!

U bombardovanjima, koja su bez prekida trajala 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture…

Foto: YouTube / Prostorni Aktivista Foto: YouTube / Prostorni Aktivista

Napad na Srbiju, odnosno SRJ, izvršen je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, što je bio presedan. Naredbu je tadašnjem komandantu savezničkih snaga, američkom generalu Vesliju Klarku, izdao generalni sekretar NATO Havijer Solana.

Klark je kasnije, u knjizi “Moderno ratovanje”, napisao da je planiranje vazdušne operacije NATO protiv SRJ “sredinom juna 1998. već uveliko bilo u toku” i da je završeno krajem avgusta te godine.

ČUVENI GOVOR SLOBODANA MILOŠEVIĆA POGLEDAJTE OVDE:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nekonebitan

    24. mart 2015 | 16:11

    Mozete da ga pljujete,ali Sloba nije dao Kosovo!!!

  • Rio

    24. mart 2015 | 18:19

    Sloba bre bio zakon...a ne ovi sto su lupali u serpe...sto nam unistise drzavu...zutaci su nas rasturili vazno da su se oni nakrali i rasturili sve do jedne drzavne firme...Sloba da je to uradio i tad bi vam smetao!!!...al ako trazili ste... gledajte!!!

  • Rođak

    27. mart 2015 | 01:28

    Slobo ljudino neka ti je večna slava . Ko god da je bio na mesto njega zlikovci bi isto uradili i bombardovali i pobili nedužni narod i decu. Bolje časno umret nego ko jado i ponizno živeti i izvršavati naredbe ološa sa zapada...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA