MOGU DA POLOMIM F-117A: Evo kako je ARKAN uništio ponos Amerike i "nevidljivi" bombarder! (VIDEO)

Komandant Srpske dobrovoljačke garde hvalio se da poseduje deo oborenog "nevidljivog" američkog bombardera kojeg su srpski vojnici oborili i tako naneli najjači udarac NATO-u!

  • 69

Na današnji dan pre 16. godina jedinice jugoslovenske vojske oborile su mit o neoborivom američkom “nevidljivom” bombarderu F-117A, kojeg su srušili u jednom sremskom selu. Deo ovog aviona čuvao je kao amajliju i komandant Srpske dobrovoljačke garde Željko Ražnatović Arkan, koji je tvrdio da je ovaj američki lovac najobičnija guma koja se lako lomi!

NEVIDLJIVOG VIŠE NEMA: Evo kako su Srbi oborili BOMBARDER F-117A, PONOS AMERIKE i udarili NAJJAČI ŠAMAR NATO-u! (FOTO) (VIDEO)

Željko Ražnatović Arkan u izjavi Rojtersu povodom obaranja nevidljivog bombardera "F-117 A" rekao je da to nije nikakvo čudo i da ima deo tog aviona koji čuva kao suvenir pobede Srbije nad NATO!

- Imam parče tog aviona. To je guma. To je najobičnija guma. Deo tog aviona čuvam kao suvenir. Mogu da ga polomim - rekao je Arkan.

Foto: Profimedia/Corbis VII Foto: Profimedia/Corbis VII

F-117A “noćni soko”, koji je posle brojnih akcija u Libanu, Panami, Iraku… stekao oreol “nevidljivog”, oboren je 27. marta u vojvođanskoj ravnici u sremskom selu Buđanovci, tri dana posle početka NATO bombardovanja Srbije.

SRBIJA OVO NE SME DA ZABORAVI: Evo kako je MILOSRDNI ANĐEO NATO-a ubijao Srbe i SRPSKU DECU! (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

Tu letilicu oborio je 3. divizion 250. brigade Protivvazdušne odbrane, koji su u 20.42 sata, zahvaljujući sposobnosti jedinice, ispravnoj tehnici i “maloj tehničkoj inovaciji” uspeli da ga pogode sa zemlje.

Foto: Wikimedia/Staff Sgt. Aaron Allmon II Foto: Wikimedia/Staff Sgt. Aaron Allmon II

“Noćni soko” je pao u atar sela Buđanovci, pošto je prethodno gađan sa dve rakete tipa “neva”, a jedinicom koja ga je oborila komandovao je pukovnik Zoltan Dani.

Izjavu Željka Ražnatovića Arkana možete videti ovde ( 5:58 ):

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    27. mart 2015 | 17:37

    Велико хвала гос.Золтану Данију што ми је омогићио једну велику и неизмерну срећу у тим тешким временима,а верујем и великој већини нашег народа.

  • Rt

    27. mart 2015 | 17:10

    Po cemu je on bitan za ovaj dogadjaj???

  • 211. Oklopna iz Nisa

    27. mart 2015 | 19:14

    Željko Ražnatović Arkan nema nikakve veze s obaranjem aviona F-117. F-117 je oborila 250. raketna brigada PVO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA