ISTINA O 27. MARTU: Srbe nije nagovorio TITO da kažu HITLERU "NE"! (FOTO) (VIDEO)

Demonstracije pre 74. godine totalno su temeljno promenile Srbiju, a pročitajte da li su njih zaista organizovali komunisti, kakva je uloga britanskih obaveštajnih službi i gde je tada bio Josip Broz Tito

  • 73

Pre 74. godine u Beogradu je održan najveći antifašistički miting u svetu, a rezultat toga je vojni udar kojim je svrgnut regent knez Pavle Karađorđević i na srpski presto doveden je maloletni kralj Petar II Karađorđević! O ovom događaju, toliko godina posle i dalje kruže razne priče, jedna je da je ovaj herojski čin izvela KPJ na čelu sa Josipom Brozom Titom, drugi tvrde da je protest organizovala tajna služba Velike Britanje, dok treći kažu da je ovo najtužniji događaj za Srbiju jer da se on nije dogodio Srbi bi danas živeli u zemlji bogatijoj od Švajcarske!

 

Ipak činjenica koja se ne može pobiti je da je 1941. godine, a nakon pristupanja Jugoslavije Trojnom paktu, vojnim udarom svrgnut regent princ Pavle Karađorđević i na presto je doveden maloletni kralj Petar II Karađorđević. Zbačena je i vlada Dragiše Cvetkovića i Vlatka Mačeka i obrazovana nova s generalom Dušanom Simovićem na čelu.

 

Evo kako su SRBI TROJNIM PAKTOM sa Hitlerom mogli postati stub EU i ekonomska sila jača od Švajcarske! (FOTO) (VIDEO)

 

Generacije u Jugoslaviji odrasle su na učenju da je "herojski čin" naroda 27. marta 1941. godine urađen pod vođstvom KPJ i Josipom Brozom Titom na čelu, nakon pada komunizma u Srbiji sve više možemo čuti da ova tvrdnja nije istinita, da je čitav miting organizovala tajna služba Velike Britanije i da Tito u to vreme uopšte nije bio u Jugoslaviji!

 

Foto: Wikipedia/Milan Roglić/Vojni muzej Beograd

Foto: Wikipedia/Milan Roglić/Vojni muzej Beograd

 

Tog dana u narodu je eskaliralo višegodišnje nezadovoljstvo, izazvano politikom kneza Pavla Karađorđevića, vlade Cvetković-Maček, a nadasve potpisivanjem Trojnog pakta. Posleratna vlast uspela je da sebi prepiše zasluge za organizovanje protesta, iako su tada njihove malobrojne pristalice bile ili po zatvorima ili u strogoj ilegali.

 

Goran Nikolić, autor knjige „Tajne službe Velike Britanije“, jedan je od onih koji tvrde da je značajna uloga Britanaca u ovom vojnom udaru!

 

TAJNI PLAN KNEZA PAVLA I HITLERA: Srbija stub EU i ekonomski jača od Švajcarske, a šokiraće vas koliko bi Srba bilo! (FOTO) (VIDEO)

 

Foto: Profimedia/Bettmann/CORBIS

Foto: Profimedia/Bettmann/CORBIS

 

- Srbija je u fokusu britanske tajne službe još od Prvog srpskog ustanka. SIS je ovde bio aktivno uključen, prema mnogim svedočanstvima, u važne događaje koji su odredili budućnost. Po britanskim izvorima, SIS je pripremio, organizovao i platio puč 27. marta 1941. godine. Preko agenture u Aleksandriji, zadužene za Balkan, kreirao je mišljenje saveznika o toku rata u Jugoslaviji i obezbedio podršku Josipu Brozu Titu - kaže on.

 

 

- Snimci jasno potvrđuju da iza tih demonstracija nikada nije stajala komunistička partija, kao ni da su parole„Bolje rat nego pakt“ , „Bolje grob nego rob“ ili srp i čekić bile njeni osnovni simboli. Naprotiv, demonstarnti kliču kralju Petru II, demokratiji, Rusiji, Britaniji i jasno poručuju čitavom svetu da ne žele da se svrstaju u red fašista, unapred svesni događaja koji će uslediti - tvrdio je ranije za „Blic“ Božidar Zečević.

 

Nigde u svetu nije zabeležen ovakav protest protiv fažizma, a vesti o njemu ubrzo su se proširile i gotovo sve nacije ostavile u neverici. Brojni istoričari se slažu da II svetski rat sigurno ne bi zaobišao Jugoslaviju, kao i da je bombardovanje Beograda bilo pitanje vremena.

 

Vinston Čerčil desetak dana nakon što je postao britanski premijer. Foto: Wikimedia Commons/British Government

Vinston Čerčil desetak dana nakon što je postao britanski premijer. Foto: Wikimedia Commons/British Government

 

- Beograd tada bio prepun britanskih obaveštajaca. Dokazano je da je jedan od organizatora puča, general Boro Mirković imao veze sa Britancima, ali je sigurno da toliku masu nisu mogli da organizuju bez volje samih građana. 27. mart je slika srpskog mentaliteta koji ni pokoju cenu ne prihvata da bude porobljen, zbog čega ovaj datum nikada ne sme biti zaboravljen- ističe Zečević.

 

Demonstracije su ovekovečili beogradski snimatelji Andra Glišić i Zarije Đokić, a jedna kopija je odmah poslata preko Istanbula i Lisabona u London. Snimci su šokirali čitav svet, a britanski premijer Vinston Čerčil je događaje u Beogradu prokomentarisao rečima: „ Jugoslovenski narod je danas pronašao svoju dušu i izabrao sveopštu pravdu i carstvo nebesko“.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    27. mart 2015 | 15:47

    London city je uvek koristio nas mentalitet da nas bez ikakve muke žrtvuje za svoje ciljeve. Danas nije mnogo drugačije. Tenzije na Balkanu su uvek smišljeno prisutne. ..Ukoliko zatreba ratno žarište, tu su Srbi.

  • Goran

    27. mart 2015 | 15:49

    To je definitivno nas kraj.Da je taj narod iole znao kakve cemo posledice pretrpeti,koje se i danas osecaju,ne bi nikad ni ustao,pa cak i da su znali da nas samo par dana deli od strasnog bombardovanja.Komunisti su potom dosli i razorili nas nacionalni i kulturoloski identitet,tako da na to vreme mozemo samo da se osvrcemo i sa zaljenjem gledamo.Ono sto smo imali nikada povratiti necemo,a hocemo li bar jednom biti dovoljno mudri i o sebi povesti racuna.

  • A. Паламудов

    27. mart 2015 | 15:53

    Uvek je bilo "kooperativnih" političara kod nas...i danas za neke EU nama alternativu iako su se pre samo neku godinu na EU bacali "drvljem i kamenjem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA