ŠEŠELJ ODGOVORIO HAŠKOM TRIBUNALU: Ne vraćam se u Hag, neka me hapse!

Lider Srpske radikalne stranke izjavio je da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i poručio policiji da dođe da ga uhapsi

  • 75

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da ostaje pri svemu što je govorio od kada se vratio u Beograd.

- Da vidimo kako će sada da me hapse - rekao je Šešelj za Novosti i dodao da se nalazi u sedištu radikala, te da obavlja stranačke poslove.

Najavio je da će posle podne biti u Boru gde će, kako kaže, govoriti na tribini SRS.

- Neka dođe policija. Ona hapsi. Ako dođe Žandarmerija, oni biju, moram da čuvam leđa. Neće biti lak posao da me hapse - naveo je lider radikala.

On tvrdi i da će država morati da ispoštuje vremensku proceduru o izručenju i da će u tom periodu "probati da ospori zahtev Haga da se vrati, jer su mu u Holandiji sva prava ugrožena".

Žalbeno veće Haškog tribunala zatražilo je danas od Pretresnog veća da hitno opozove odluku o privremenom oslobađanju lidera SRS Vojislava Šešelja i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu Tribunala u Sheveningenu, saopštio je danas Haški tribunal.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hasan

    30. mart 2015 | 13:08

    Kako te nije sramota "ovaj ne zna šta hoce".Jedino ovaj zna šta hoće,ovi do sad su izdali sve što se moglo izdati.Hrvati su stali iza zločinaca koji su ubijali i proterivali civile,a mi ne stajemo iza čovijeka koji je celi život posvetio borbi za dobro Srbije.Ali očigledno su nama bolji oni sa kojima smo izgubili trećinu teritorije,i koji su sva naša bogatstva uništili,pokrali i prodali.

  • качерац

    30. mart 2015 | 12:33

    Слобода за Воју .Војо требаш нам у Србији.

  • neko

    30. mart 2015 | 13:07

    Sloboda za Seselja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA