BRUKA: Vođa OVK ne priznaje Srbiju, a prima dve Vučićeve plate od Srbije?!

Jonuz Musliju, aktuelni predsednik opštine Bujanovac, bivši vođa OVPMB i lider Nacionalnog saveta, najplaćeniji je politički funkcioner u Srbiji i radi za duplo veću platu od premijera ili predsednika Srbije

  • 43

Mnogi ljudi u Srbiji kada se pomene ko je najplaćeniji funkcioner u Srbiji prvo pomisle na neke od ministara u Vladi Srbije ili na direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, međutim verovali ili ne, najviše novca sa državne kase uzme aktuelni predsednik opštine Bujanovac, bivši vođa OVPMB i lider Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu!

Mesečna primanja Musliua koji živi u jednoj od najslabije razvijenoj opštini u Srbiji navodno iznose 250.000 dinara i to 98.000 dobija kao predsednik Skupštine opštine, a na mestu predsednika Nacionalnog savetnika Albanaca, navodno ima primanja u visini od 110.000 dinara, prenosi "ALO"! Zanimljivo je to da ovde nisu uračunata primanja koje ovaj funkcioner ima kao član određenih skupštinskih tela.

Nacionalni savet Albanaca vodi bivši komandant OVK

Pokušali smo da proverimo imovinsku kartu Musliua u Agenciji za borbu protiv korupcije, ali su nam iz nje rekli da je on poslednje podatke toj ustanovi doneo februara 2011. godine!

Foto: Bujanoci.net Foto: Bujanoci.net

Ukoliko su ovi podaci tačni, Musliu uzima duplo veći novac za platu iz budžeta Srbije nego premijer Aleksandar Vučić, čija mesečna primanja, prema zvaničnim podacima iznose 125.000 dinara (nešto više od 1.000 evra) što je najmanja premijerska plata u regionu i Evropi.

Plata Jonuza Musliua je veća čak i od mesečne zarade predsednika Srbije Tomislava Nikolića od 132.000 dinara, kao i od prvog potpredsednika Vlade Srbije i šefa diplomatije Ivice Dačića koji radi za 110.000 dinara!

DA LI SU HRVATI JAČI OD SRBA? Evo kolike plate imaju Kolinda, Toma, Vučić, Milanović i Dačić, a ko radi za 5.000 evra!

Jonuz Musliu poznat je javnosti kao najradikalniji albanski politički lider u Srbiji i najveći kritičar zvaničnog Beograda, od koga i uzima ovoliki novac mesečno. On je u vreme incidenta na Jugu Srbije bio ideolog ekstremnih naoružanih Albanaca, a potom i politički komesar takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Na listi koju je objavio Kosovski komitet za priznanje i verifikaciju statusa "nacionalnih mučenika, invalida, veterana i članova Oslobodilačke vojske Kosova (OVK)" ove godine su prvi put objavljena i imena članova bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medvedje (OVPBM), objavio je danas sajt na albanskom jeziku presheva.com.

Među onima kojima je priznat status veterana OVK je i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu.

Jonuz Musliu se nije javljao na telefon Telegrafu, kako bi potvrdio ili demantovao ove navode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad Stutt sd

    2. april 2015 | 10:06

    Bivši vodja teroristicke grupe uck je danas aktuelni predsednik opstine Bujanovac,pritom ne priznaje Srbiju a prima najveću platu.Znao sam da smo jad i beda ,banana drzava ,ali da smo bas ovolika banana drzava to stvarno nisam moga da predpostavim.Pa da li bas u svemu moramo biti najgori.Umesto da je u zatvoru i odstranjen on je predsednik opstine.Dabogda dogurao do Predsednika Srbije,ja cu lično prvi glasati za njega.Ne pratim vise dnevnu stampu u srb,ne gledam vesti,od pre tri cetiri dana ne pratim vise ni nase balerine od nabedjenih fudbalera,samo tako moze se opstati inace se puca po šrafovima .Zbogom Srbijo!

  • мирко

    2. april 2015 | 10:16

    То само у Србији може, непризнаје државу а од те исте државе прима две плате, ко је у овом случају за затвор?

  • Kako kaze ona narodna

    2. april 2015 | 10:03

    "Hrani kera da te ujede".A posle nam djavo kriv?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA