VUČIĆ U SLOVAČKOJ: Ovo je prava BRATSKA ZEMLJA Srbije!

- Verujem i u prijateljstvo, ali verujem i u čist interes koji će slovački privrednici da imaju. Verujem da će oni naći svoj dodatni interes i želju da ulažu u Srbiji. Svakako su dobrodošli u našu zemlju - rekao je premijer Srbije

  • 2

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas na početku posete Slovačkoj sa predsednikom te zemlje Andrejom Kiskom o podršci Slovačke evropskom putu Srbije i ekonomskoj saradnji dve države, kako je navedeno na Vučićevom tviter nalogu.

Premijer Srbije će u Bratislavi razgovarati i sa svojim slovačkim kolegom Robertom Ficoom, kao i zamenikom predsednika Vlade i ministrom spoljnih i evropksih poslova Miroslavom Lajčakom.

Tokom radne posete Bratislavi, Vučić će, pored sastanaka sa slovačkim zvaničnicima, prisustvovati i otvaranju Poslovnog foruma "Slovačka - Srbija".

Vučić je sinoć, po dolasku u Slovačku, izjavio da je Slovačka prijateljska i bratska zemlja koja nije priznala nezavisnost Kosova i da se kao i Srbija protivi formiranju oružanih snaga Kosova.

Prema njegovim rečima, to je jedna od zemalja EU koja je pokazala najpravilniji i najbolji mogući rast u vremenu kada su je mnogi potcenjivali i mislili da ne može da ide napred.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Premijer Srbije veruje da će slovački privrednici naći svoj dodatni interes i želju da ulažu u Srbiji gde su dobrodošli, zahvalivši Slovačkoj na podršci Srbiji u njenoj politici prema Kosovu i Metohiji i na njenom evropskom putu.

U izjavi za RTS, Vučić je poručio slovačkim zvaničnicima i privrednicima da niko ne može na Zapadnom Balkanu da im ponudi takve povoljne uslove kao što mi možemo.

- Verujem i u prijateljstvo, ali verujem i u čist interes koji će slovački privrednici da imaju. Verujem da će oni naći svoj dodatni interes i želju da ulažu u Srbiji. Svakako su dobrodošli u našu zemlju - rekao je premijer.

Vučić kaže da Srbija može da ponudi niz pogodnosti za investicije, poput subvencija i zapošljavanja naše dobre i obrazovane radne snage.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Možemo mnogo toga dobrog da ponudimo, čini mi se što druge zemlje poštujući sve njih, verujući u njihovu snagu, ipak u ovom trenutku ne mogu da ponude", kaže Vučić ističući da bi Srbija, ako nastavi ovim tempom, u roku od dve godine sasvim izvesno mogla da postane prva ekonomija Zapadnog Balkana.

Vučić je precizirao da je trgovinska razmena sa Slovačkom na nivou od 397,2 miliona evra u 2014. godini sa deficitom na našoj strani i da veruje da možemo da povećamo taj obim.

Na Poslovnom forumu, koji organizuje Privredna komora Srbije, će učestvovati predstavnici 20-ak domaćih kompanija, sa predsednikom PKS Markom Čadežom na čelu, koji će razgovarati sa predstavnicima slovačke poslovne zajednice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zuze

    2. april 2015 | 12:18

    Nema bratskih zemalja samo su čisti interesi u pitanju.

  • комуниста

    2. april 2015 | 11:07

    Желим ти сву срећу овог света, али ја не видим могућност да Србија буде водећа земља западног Балкана. Жеље су једно, реалност нешто сасвим треће.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA