NAJVEĆI MASAKR NATO NAD SRBIMA: Ovako su ubijana srpska deca "pametnim bombama"! (VIDEO)

U stravičnom vazdušnom napadu NATO na Jugoslaviju u opštini Aleksinac, a u samo jednom naletu aviona alijanse ubijeno je 11, ranjeno 50 ljudi, dok je preko 700 stambenih objekata porušeno

  • 40
NATO bombardovanje SRJ 1999. godine Foto: S. Pikula

Prošlo je 16 godina od stravičnog masakra NATO u Aleksincu, kad je bombama ubijeno 11 osoba, a povređeno je 50 građana, a u samo jednom naletu aviona alijanse uništeno je preko 700 stambenih objekata!

Tada su počeli vazdušni napadi na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ) koji su trajali 11 nedelja i u kojima je, prema procenama iz različitih izvora, poginulo između 1.200 i 4.000 ljudi.

OVE ŽRTVE BOMBARDOVANJA PAMTI SVAKI SRBIN: Evo kako je NATO SVIREPO ubijao Srbe i srpsku decu! (FOTO) (VIDEO)

U bombardovanjima, koja su bez prekida trajala 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture…

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

OVO JE NAJVEĆA DRŽAVNA TAJNA: Evo kako su SRBI napali NATO baze i UNIŠTILI IH tokom bombardovanja! (FOTO) (VIDEO)

Jedan od gradova koji je najgore stradao je Aleksinac gde je u samo jednom napadu, 5. aprila 1999. ubijeno 11 ljudi, a povređeno još 50 osoba.

U jednoj od ordinacija Hitne pomoći u Aleksincu punih 16 godina sat pokazuje 20 minuta do 22 časa. Vreme kad je rudarski Aleksinac doživeo drugu nesreću u svojoj istoriji. Na satu je i fotografija stare zgrade Hitne pomoći koju je projektil srušio do temelja.

SRBIJA OVO NE SME DA ZABORAVI: Evo kako je MILOSRDNI ANĐEO NATO-a ubijao Srbe i SRPSKU DECU! (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

Za nekoliko minuta šest bombi je uništilo centar grada. Pod ruševinama je ostalo jedanaestoro ljudi.

Obnova države posle bombardovanja počela je u Aleksincu. Na mestu pada projektila, gde se svakog aprila okupe rodbina i prijatelji poginulih, kao i predstavnici raznih organizacija, podignute su dve stambene zgrade sa 140 stanova. Obnovljeno je i 650 objekata, čiji se vlasnici, kako rekoše, nerado sećaju proleća 1999. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Никола (Ћ)

    5. april 2015 | 14:41

    Не у нато

  • Nemanja

    5. april 2015 | 14:41

    Zlikovci Nato Eu Britanci i Amerikanci.

  • Savest

    5. april 2015 | 14:46

    Nije mi strano što su zlotvori ubijali i rušili,to je njihov mentalni kod,ali me užasavaju oni koji imaju razumevanje za ta zlodela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA