OVAKO JE HITLER ŽELEO DA UNIŠTI SRBE: Angažovao je Albance da KOLJU i UBIJAJU po Srbiji! (FOTO)

Vođa Trećeg Rajha 1944. godine iz zarobljeništva u Nemačkoj oslobodio je preko 4.000 Albanaca koje je poslao u Srbiju da ubijaju Srbe, Jevreje i Rome

Vođa Trećeg Rajha Adolf Hitler protivio se svakoj ideji koja je vodila jačanju Srba, a malo je poznato da je baš u te svrhe sklopio pakt s Albancima, koje je iz zarobljeništva vraćao u Beograd da ubijaju po Srbiji i priključe se SS divizijama!

- Mi nikada ne smemo da dopustimo da na Balkanu jedan narod koji poseduje osećaj političke misije i istorijske uloge postane suviše moćan. Upravo su Srbi taj narod. Oni su dokazali da imaju veliku državotvornu snagu, kao i velike, ambiciozne ciljeve, koji idu čak do Egejskog mora. Imam ozbiljne rezerve prema tome da takav narod u njegovim nastojanjima i ambicijama, ja još posebno ohrabrim i podržim! - rekao je Adolf Hitler.

HITLER O SRBIMA: Šta je vođa Trećeg Rajha mislio i govorio o nama (FOTO)

Foto: Wikipedia/Bundesarchiv Foto: Wikipedia/Bundesarchiv

U nemačkom državnom i vojnom vrhu svima je bio poznat stav Hitlera. Nemački kancelar u Drugom svetskom ratu je marta 1944. godine iz zarobljeništva iz Nemačke, a preko Mađarske, u Beograd vratio preko 4.000 Albanaca (pripadnika kraljevske Jugoslovenske vojske) koje je poslao kao ispomoć SS divizijama u Srbiji!

Albanci su stavljeni pod direktnu komandu Himlera, a ovaj gest prikazivan je kao velikodušni gest Rajha prema Albancima. Dok su oni uzvratili Hitleru tako što su ubijali Srbe, Rome i Jevreje po Beogradu i Srbiji!

Foto: Wikipedia/Bundesarchiv Foto: Wikipedia/Bundesarchiv

Od ovih povratnika iz zarobljeništva formirana je i zloglasna 21. SS-divizija "Skenderbeg" poznata po svojim svirepim zločinima, i klanjima ljudi.

U jednom od izveštaja ove jedinice kaže se:

"Od 25. maja do 5. jula 1944. godine Divizija „Skenderbeg“ je uhapsila 510 Jevreja, Srba, komunista i pomagača i politički sumnjivih. Oni su smešteni u prihvatne logore, 249 ih je oterano na rad u Rajh“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Памтим

    5. april 2015 | 17:34

    Колико сличности између Хитлера и Јосипа Броза?И Броз је сарађивао са Шиптарима у борби против Срба.Чак је обећао Косово и Метохију да да Албанији.То је прави лик "највећег сина наших народа".

  • Radovan III

    5. april 2015 | 17:56

    Isto se desava i sad. Evropska unija se ne protivurecu Nemackoj u stvaranju velike albanije,koja ce na kraju Evropi doci glave. Nista se tu nije promenilo samo se vodje drugacije zovu a stvaraju ononsto je i bilo u 2 svetskom ratu.

  • Памтим

    5. april 2015 | 17:45

    Колико сличности између Хитлера и Јосипа Броза?Није чудо .Заједно су завршили школу србомржње.Броз је обећао Албанији Косово и Метохију.После рата је дозволио масовно насељавање албанаца у Србију,а забранио повратак прогнаних Србаод стране шиптара у своје куће на Косову и Метохији.И реченица "Слаба Србија -јака Југославија"је превод Хитлерове бриге о државности српског народа.То је прави лик "највећег сина наших народа".А Срби још увек држе стражу поред места где се налазе кости србомрзитеља,или по његовим сарадницима само џак песка.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA