VUČIĆ: Piloti nisu krivi ni za šta, oni su HEROJI!

Vučić je rekao da posada helikoptera za njega lično i za vladu nije ništa kriva i da će ih i on i Vlada upamtiti kao heroje

"Tužilaštvo će ispitati svaku vrstu krivične odgovornosti za pad vojnog helikoptera u kojem je pogunulo sedam osoba, a svaku vrstu politicke odgovornosti tražite od mene", rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, ističući da su članovi posade heroji, a ne krivci i da javnost treba da prekine hajku na njih.

- Zadovoljite se time što ste jurili i krivili ministre, generale i pukovnike i molim vas da sada ne krivite Omera Mehića. Kao bezbroj puta do sada želeo je da spase jedno dete, nije uspeo, sam je platio cenu. Omer nije, kriv, kao ni Bandić, i mnogi drugi - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da posada helikoptera za njega lično i za vladu nije ništa kriva, da su oni heroji i da će ih tako pamtiti i on i Srbija.

Prema njegovim rečima, da bi bila stavljena tačka na priču o helikopteru, potrebno je da tužilaštvo, koje je samostalan organ, uradi svoj posao i u to se niko neće mešati.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Piloti Omer Mehić, Milovan Ðukalić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar Ivan Miladinović i zdravstveni radnici Dževad Ljajić i Miroslav Veselinovic i beba Ademović su imena nastradalih koja su u potrazi za krivcima za pad helikoptera zaboravljena, rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    4. april 2015 | 14:58

    Prosto receno nemogu da poverujem sta gospodin Vucic govori?Uredu je da za njega su piloti I dalje heroji ali da sa ovoliko cinizma izjavi da on preuzima politicku odgovornost,jednom reciju je ne odgovorno.Da li gospodin Vucic oseca se toliko mocan da sve preuzima kao svoju odgovornos I ne razmislja na posledice apsolutno nije mi jasno.Mozda nam sada I govori istinu jer je nemoguce da bilo sta se uradi u Srbiji bez njegovog znana.Sramota je da se ovi nesrecnici provlace u ovakvom kontekstu kroz medije.Pustite da mirno pocivaju I ne pomerajte im jos taze grobove.

  • The〰Spatula

    4. april 2015 | 14:21

    Sta ima da ispituju... Sam si rekao da snosis krivicu na sebe!

  • Boža Matić

    4. april 2015 | 14:24

    Vučiću ne čitaj društvene mreže ...znamo da ti je loše od toga!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA