VUČIĆ: Tači i Rama prekardašili izjavama o ujedinjenju Albanije i Kosova!

Vučić je rekao da Srbija nikome ne preti, a da bi Rami i Tačiju "dobro bilo da ne sanjaju te snove, jer te snove o ujedinjenju Albanije i Kosova neće dosanjati, ma ko da ih u tom poslu podržava

  • 7

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da su premijer Albanije Edi Rama i vicepremijer KiM Hašim Tači "prekardašili" izjavama o ujedinjenju Albanije i KiM.

- Uvek smo pokušavali da nađemo najbolji i najlepši mogući jezik sa Tiranom, ali danas su prekardašili ovim izjavama kako će da se ujedinjuju milom ili silom, bilo pod evropskom kapom, bilo bez evropske kape - rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

Vučić je rekao da Srbija nikome ne preti, a da bi Rami i Tačiju "dobro bilo da ne sanjaju te snove, jer te snove o ujedinjenju Albanije i Kosova neće dosanjati, ma ko da ih u tom poslu podržava".

Vučić je prethodno poručio je da se Kosovo i Albanija nikada neće ujediniti, reagujući tako na izjavu albanskog premijera Edija Rame.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Obećavam premijeru Rami da se Kosovo i Albanija, kako on kaže, na klasičan način nikada neće ujediniti! Molim albanske lidere da prestanu sa daljim izazivanjem nestabilnosti u regionu - napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

Albanski premijer Edi Rama rekao je u intervjuu prištinskoj televiziji "Kosova klan" da će se Kosovo i Albanija "ujediniti na klasičan način" ukoliko EU ne bude otvorila puteve za evropsku integraciju i liberalizaciju viza.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot #1

    7. april 2015 | 23:21

    Moze im se Vucicu! Podrzava ih evropa i amerika! Rade bre sta im se hoce, sad ce i makedonija, crnja gora I grcka , niko ih nece zaustaviti u toj nameri! Moramo da pazimo na jug!

  • Mitar

    8. april 2015 | 07:35

    Ko je nama kriv sto smo mi srbi najgori.

  • Александар Џунић

    8. april 2015 | 02:11

    Узимај паре од Русије и Кине и јачај војску. Уведи војни рок под хитно. Сатерај све на војну обуку, барем 6 месеци, све оне који су брисали прашину са полица по библиотекама (цивилно служење). Фокус мора да буде на ПВО због НАТО-а и пешадија због шиптарије. А после да дезинфикујемо Косово, а према Албанији Српски Зид да се изгради - испред бодљикава жица под високим напоном и појас од 500 метара минског поља са електронским надзором и на сваких 200 метара митраљеско гнездо са даљинским управљањем - један човек може да надгледа 10 км границе и да дејствује џој-стиком по евентуалним непријатељима који би се усудили да нешто покушају.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA