SAMO SRBI HAPSE SVOJE GENERALE: Evo koje su bile POSLEDNJE REČI Draže Mihailovića! (FOTO)

Komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini je prilikom hapšenja izgovorio samo jednu rečenicu Peneziću Krcunu u kojoj se žalio na izdaju njegovog zamenika, zbog koje je uhapšen

Pre 69 godina pripadnici OZNA-e uhapsili su vođu četnika Dragoljuba Dražu Mihailovića u okolini Višegrada, a doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, navodno je tada na Brionima rekao francuskim novinarima “da su to Srbi opet uhapsili nekog njihovog teroristu”.

Telegraf.rs imao je uvid u dokument kojim se opisuje ponašanje đenerala Draže Mihailovića posle lišavanja slobode od pripadnika komunista u reonu Višegrada!

EVO ZAŠTO SRBI NIKADA NEĆE PRONAĆI DRAŽIN GROB: Titov DRUG ni na SAMRTI nije priznao gde je SAHRANJEN ČIČA!

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

U ovom dokumentu se navodi da se četnički komandant Dragoljub Mihailović "ponašao veoma žalosno" dok je sa lisicama na rukama u kamionu OZNE prevožen u Beograd!

"Mihailović je ćutao ceo put, gledao je u pod i čvrsto rukama stiskao svoju prljavu šajkaču", navodi se u ovom dokumentu.

TO SU SRBI OPET UHAPSILI NEKOG SVOG TERORISTU: Evo šta je Tito rekao o hapšenju Draže Mihailovića!

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Mihailović je u tri sata popodne stigao u kancelariju ministra unutrašnjih poslova Slobodana Penezića Krcuna, a đeneral Draža je tom prilikom izustio samo jednu jedinu rečenicu:

- Osim srpskog, ima li još negde u svetu naroda u kome zamenik pristane da izda svog vrhovnog komandanta?!

Najverovatnije je Mihailović ovde mislio na Nikolu Kalabića koji je prema partizanskoj verziji istorije izdao Dražu i omogućio pripadnicima OZNA-e da ga uhapse!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Južnjak

    9. april 2015 | 18:15

    Dragoljub Mihailović je bio armijski general i načelnik štaba Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u Otadžbini, kao i ministar vojske, mornarice i vazduhoplovstva Kraljevine Jugoslavije u toku Drugog svetskog rata. Tokom Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata bio je oficir Srpske vojske u Kraljevini Srbiji. Za razliku od njega,Tito je bio najobičniji bandit,koji je ratovao protiv Srbije u Prvom svetskom ratu.

  • Joma

    9. april 2015 | 17:52

    Nama ne trebaju neprijatelji, mi smo sami sebi neprijatelji.

  • Republika Srpska

    9. april 2015 | 18:20

    Meni su deda i baba bili partizani ali ovo je stvarno nacionalna sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA