VEROVALI ILI NE: Jedan ZAKON je ujedinio SVE poslanike u Skupštini Srbije. Evo i koji

Sve poslaničke grupe u Skupštini Srbije podržavaju obaveznu vakcinaciju. Moguće su veće kazne za roditelje koji ne vakcinišu svoje dete

  • 2

Izmene Zakona o zašštiti stanovnišštva od zaraznih bolesti, koje predviđaju obaveznu vakcinaciju, dobiće podršku svih poslaničkih grupa, a u raspravi o tom aktu čuli su se i predlozi za pooštravanje kaznene politike za roditelje koji odbiju vakcinisanje dece.

Izmene su predložila 234 poslanika, a raspravi o toj temi u parlamentu prisustvovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je naglasio da je njhovo usvajanje stvar zdravlja dece i nacije i da je tužno da u 21. veku pričamo o nečemu što je odavno rešeno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    16. april 2015 | 18:01

    Hvala bogu da se i to resi da se stane u kraj antivakciskom lobiju koji dezinformise gradjane i stavlja ih u zabludu.Jedino vakcinacija moze zastititi najmladju populaciju od svih zaraznih bolesti koje opet prete na ovim prostorima.Nadam se da ce sada kada je struka progovorila mnogi roditelji odahnuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA