Vujović: MMF priznao grešku u prognozi za Srbiju

- Međunarodni monetarni fond sa zadovoljstvom priznaje grešku u prognozi, jer je budžetski deficit u Srbiji manji od očekivanog - rekao je ministar finansija Dušan Vujović

  • 1

Dušan Vujović, ministar finansija kaže de je u razgovoru sa najvišim zvaničnicima Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda ocenjeno da je Srbija ostvarila značajan napredak, ali da je potrebno učiniti više na fiskalnoj konsolidaciji.

- Međunarodni monetarni fond sa zadovoljstvom priznaje grešku u prognozi, jer je budžetski deficit u Srbiji manji od očekivanog - rekao je ministar Vujović, i dodao:

- Potpisali smo dva zajma, završavamo ovaj četvorogodišnji period vrlo uspešno, i čini mi se da pripremamo jako dobru liniju projekata koji će se realizovati u okviru narednog četvorogodišnjeg programa, koji počinje 1. jul.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da to budu projekti koji podržavaju strukturne reforme, koje su najvažniji deo reformi u Srbiji.

Foto: rts.rs Foto: rts.rs

Komentarišući prognoze MMF-a da bi Srbija ove godine mogla da završi u recesiji, ministar je rekao da je najvažnije da je na makromonetarnom i makrofiskalnom nivou sve u redu.

Dodao je da fond i dalje upozorava na opasnost, ali da je spreman da napravi reviziju projekcije ekonomskog rasta i da će to još uvek biti u domenu malo iznad nule.

- Očekujemo da vidimo kakvi će biti rezultati Železare "Smederevo" sa novim menadžmentom, kakvi će biti rezultati hemijskog kompleksa, Bora i ostalih velikih proizvođača, i kako ćemo završiti privatizacije - 20 plus 70 preduzeća ulaze u kritičnu fazu - rekao je Vujović.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    20. april 2015 | 14:04

    Samo priče, već nam je bolje, biće još bolje. Kome? I kada? Narod živi teško, slabo šta radi, nema se ni za osnovne životne potrebe. To što se stalno potencira da je prethodna vlast zadužila državu, da su krali i ostalo narodu ništa neznači, jer činjenice govore drugačije. Samo se lažemo, a poznato je da su u laži kratke noge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA