Otkazan poziv Tačiju da dođe u Beograd!

Iz Omladinskog odbora za obrazovanje koji je i pozvao Hašima Tačija u Beograd, tvrde da su opozvali poziv pod pritiskom i pretnjama koje su im, kako kažu, upućene prethodnih dana, a koje oni shvataju vrlo ozbiljno

  • 15

Omladinski odbor za obrazovanje opozvao je danas poziv Hašimu Tačiju za učešće na konferenciji Evropske integracije Zapadnog Balkana: Zajedno možemo bolje, 24. aprila u Beogradu, saopšteno je iz tog odbora.

Iz tog odbora tvrde da su to uradili pod pritiskom i pretnjama koje su im, kako kažu, upućene prethodnih dana, a koje oni shvataju vrlo ozbiljno. Navode da imaju poverenje da će nadležne institucije svoj posao raditi odgovorno i da će postupati po podnetim krivičnim prijavama.

- Otkad je u medijima objavljena radna verzija agende trpeli smo snažne političke pritiske i pretnje različitih organizacija i pojedinaca u nameri da do najavljenog susreta ne dođe - navodi se u saopštenju.

Tvrde i da razumeju da je prerano za ovakav vid susreta, te da im je žao zbog propuštene prilike da se pošalje jaka poruka o potrebi da zemlje u regionu čvrsto sarađuju na putu evropskih integracija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ideja ovog programa, kako se navodi, bila podsticanje multi-perspektivnog pristupa diskusijama o temama koje su od suštinske važnosti za sve zemlje zapadnog Balkana.

- Smatramo da je razmena iskustava među profesionalcima poreklom iz regiona neophodna jer je preduslov za bolju integraciju u EU strukture. Do susreta ministara u Beogradu neće doći, ali tokom predviđenog panela Omladinski ambasadori pomirenja još jednom će pokazati šta je dobar primer regionalne saradnje - susreli se oni u Beogradu, Skoplju, Sarajevu, Prištini ili negde u Evropi - stoji u saopštenju.

Navodi se da su pozivnice otkazane i ministrima spoljnih poslova Srbije, BiH i Makedonije.

Odluku da povučemo pozive ministrima doneli smo nakon višečasovnih konsultacija jer se cela negativna kampanja i konotacija koju je ova konferencija dobila, kosi sa našim radom i programima. U istom trenutku, ovo ni na koji način ne utiče na održavanje konferencije koja je mnogo više od pojedinačnih govornika i na kojoj ćemo predstaviti rezultate dosadašnjeg rada - kažu iz Omladinskog odbora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    20. april 2015 | 18:58

    Eeeeee taman da oddje da ga uhapsite i sad otkazujete poziv a on je bio rekao da dolazi i zatvorenici u zabeli se vec bili obradovali.... sta sad da kazem ljudima u zatvoru ?? da zurke nece biti? ccc.

  • Жељко

    20. april 2015 | 19:21

    С једне стране остаје жал што овај криминалац још неће бити ухапшен. С друге ко зна шта је у ствари прави сценарио његовог доласка био. Можда би његово хапшење изазвало "спонтани" револт Шиптара па би бес искалили на оно мало преосталих Срба на Косову и протерали их или побили, а Европа би то све са одобравањем гледала. Он би наравно врло брзо био пуштен. Не заносимо се "змија" је дериште америчких вампира.

  • ja

    20. april 2015 | 21:34

    Ko uopste finansira ove omladince ? Ovom ludilu u Srbiji nema kraja ! Sta li je sledece ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA