VUČIĆ I RAMA OČI U OČI: Evo šta su dva premijera DOGOVORILA u Briselu!

Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama, na sastanku u Briselu razgovarali su o zajedničkim infrastrukturnim projektima i o jačanju saradnje država na Balkanu

  • 5

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa predsednikom Vlade Republike Albanije Edijem Ramom i razgovarao o infrastrukturnim projektima sa kojima će zajednički nastupati na sastanku predsednika vlada „Zapadnobalkanske šestorke“ koja se danas, pod pokroviteljstvom komesara EU za susedsku politiku i proširenje Johanesa Hana, održava u glavnom gradu Belgije.

Premijer Vučić je istakao je da će Srbija insistirati na finansijskoj podršci za izgradnju pruge Beograd - Podgorica - Skadar,  kao i autoputa Niš - Priština - Drač.

- Nadam se da će Evropska unija imati razumevanja za podršku zemljama u regionu - istakao je premijer Vučić i naglasio da bi takvi projekti poboljšali ekonomsku situaciju u obe zemlje.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Premijer Albanije istakao je da je albanska strana spremna za početak radova na ovim projektima i da bi to bio dobar znak partnerskog odnosa Srbije i Albanije.

- Kao što su nekada Francuzi i Nemci počeli da sarađuju zbog budućnosti Evrope, tako možemo i mi, zbog budućnosti Zapadnog Balkana-  zaključio je premijer Rama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA