SRPSKE STRANKE DUŽNE KAO GRČKA: SPS u MINUSU 60 miliona, u DUBIOZI i DSS, ŠOKIRAĆE VAS šta je s Vukom i Palmom!

Političke stranke u Srbiji najviše se raduju novcu iz republičkog budžeta, ali i kad ga dobiju, većina njih završi godinu s negativnim kontom na računu. Evo ko su najbolji domaćini, a ko najveće trošadžije među strankama

  • 15

Političke stranke u Srbiji obavezne su da podnesu izveštaj Agenciji za borbu protiv korupcije o tome kako su trošile novac tokom godine, od koga su ga dobijale, koliko su zaradile, ali i koliko su potrošile para. Prema izveštajima koji su do sada stigli Agenciji za borbu protiv korupcije i nalaze se na njihovom sajtu, tokom prošle godine, na čelu liste stranaka koje su u minusu nalazi se, verovali ili ne Socijalistička partija Srbije, koja je u gubitku od oko 60 miliona dinara, i Demokratska stranka Srbije sa manjkom od 67 miliona dinara.

OVO JE STVARNO HIT: Sirotinja izdržava političke stranke i FINANSIRA IH! Evo i kako!

Prema tim podacima SPS koji je najviše u dubiozi imao je ukupne prihode od 497 miliona dinara. Iz republičkog i opštinskih budžeta dobili su 265 mliona dinara. Od članarina zaradili su 490.000, a od pojedinačnih donatora čak 112 miliona dinara. Pojedinačni prilozi fizičkih lica dostizali su cifre i od 700.000 dinara. Najviše para socijalisti su potrošili na režije, oko 109 miliona dinara.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Pomenuta DSS je inkasirala 94 miliona, ali su imali rashode od 163 miliona dinara.

Da i penzioneri ne umeju da štede svedoči minus koji je napravio PUPS od oko milion dinara. Oni su inkasirali nešto više od 77 miliona dinara, a potrošili 78 miliona.

KO IMA ZA VIŠE OD 100.000 DINARA? Evo za koje pare rade srpski ministri!

Srpski pokret obnove Vuka Draškovića je završio 2014. godinu u plusu, te su zaradili oko pet miliona dinara, kao i Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme koja je ostvarila zaradu od skoro osam miliona dinara.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Pokret socijalista Aleksandra Vulina je završio godinu u minusu od oko miliona dinara. Oni su imali prihode od oko tri i po miliona dinara, a rashodi su im bili veći za skoro milion dinara.

Da su dobro završili godinu mogu da se pohvale i političari iz Pokreta snage Srbije, Bogoljuba Karića, koji su imali prihode od milion i po dinara, a rashode su sveli na 540.000 dinara.

Stranka Dušana Petrovića, Zajedno za Srbiju je poslovala u plusu od čak tri miliona dinara i prema izveštaju nisu primili nijednu donaciju.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Nova stranka kraj prošle godine dočekala je sa minusom od samo 41.000 dinara, dok je SDP Rasima Ljajića na kraju 2014. godine imala višak novca od skoro 160.000 dinara.

S obzirom na to da je prošla godina bila i izborna godina, stranke su značajni deo novca trošile i na izbornu kampanju. Zbog toga je moguće da su završile godinu u minusu, iako im to sigurno nije bilo u planu.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    23. april 2015 | 19:01

    Stranke jesu u minusu ali njihovi kapetani puni su ko brod sto se kaze

  • Dag

    23. april 2015 | 17:56

    "Svi","Zajedno" = "Bal vampira"...

  • MMilan

    23. april 2015 | 20:21

    Dok se pametni napametovase ludi se nazivese,nije nam niko kriv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA