VUČIĆ O PRVIH GODINU DANA VLADE: Evo šta premijer poručuje SRBIMA!

Premijer Srbije otvoreno o izazovima koji predstoje Vladi Srbije, o prvih godinu dana rada njegovog kabineta i odlasku Vojske Srbije u Rusiju

  • 2

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u emisiji OKO na RTS-u govori o prvih godinu dana rada njegovog kabineta, o odnosima u Vladi, učešću Vojske Srbije na vojnoj paradi u Moskvi i izazovima koji slede.

VUČIĆ NAJAVIO ČISTKU U SKUPŠTINI: Smanjuje se broj poslanika u SRPSKOM PARLAMENTU!

- Naš posao nije lak, uvek je Vlada krive. Pokrenuli smo ekonomske reforme, doneli čitav set važnih zakona, preuzeli smo odgovornost. Nikome nisam obećavao kule i gradove, već samo krv i znoj - rekao je Vučić i rekao da ga prepreke ne mogu zaustaviti.

VUČIĆ O TERORISTIČKOM NAPADU: Srbija će pomoći Srpskoj u borbi protiv džihadista!

Premijer Srbije najavio je da će se uskoro rešiti problemi oko FAP-a i Petrohemije, gde, kako kaže očekuje da će ugovori sa stranim investitorima biti potpisani.

- Za ovu Vladu nema tajnih ugovora, samo su tajni oni koje je pravila bivša vlada i neke druge koje ni danas ne smemo da objavimo - rekao je premijer Srbije.

Foto: Printskrin RTS Foto: Printskrin RTS

On je istakao da Srbijom danas ne upravljaju tajkuni i kako kaže oni više nikada neće upravljati državom.

- Zaustavljen je taj sistem hobotnice. Srbija više neće plaćati pljačke koje su rađene u prošlosti. Toga više u Srbiji nema - poručio je predsednik Vlade Srbije.

- Poštujem i divim se politici koju vodi Angela Merkel, iako imamo probleme s Nemačkom. Meni je dosta lakih mera. Nisam obećavao narodu imaćete laka rešenje, to je propast Srbije - kaže on i dodaje da nije čuo nijednu ozbiljnu kritiku na ekonomske mere koje sprovodi Vlada Srbije.

Vučić je istakao da će u 21. veku najveći protivnik Srbiji, kada je ekonomija u pitanju, biti Albanija!

- Srbija ima šanse da bude ekonomski lider, ona ima stabilnost i to će biti - rekao je Vučić.

SRBIJA SE DAVILA U POPLAVAMA, EU LUPALA ŠAMARE: Evo šta je OBELEŽILO prvu godinu Vučićeve vlade! (FOTO)

Foto: Printskrin RTS Foto: Printskrin RTS

Kada je reč o učešću Vojske Srbije na paradi u Moskvi, Vučić kaže da je to odluka predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

- Mislim da niko nema pravo da bude protiv takve odluke, naročito zbog toga što smo i mi zvali rusku vojsku na paradu u Beogradu - rekao je on i dodaje da je dobio poziv da prisustvuje paradi u Ukrajini.

- Očekujem da to bude veoma važna poseta. Amerika je vodeći faktor u svetu, najjača je politička i ekonomska sila. Moramo da menjamo naše odnose i popravljamo. Suviše smo mi mali da imamo tako jakog neprijatelja - rekao je premijer Srbije o pozivu Džozefa Bajdena da poseti Ameriku.

- Ako stanemo Srbija više neće da krene - ne želim više da čujem ne mogu i ne znam, nama izgovora i nisu potrebni i niko nema pravo na izgovore - rekao je premijer Srbije na današnjoj sednici održanoj na kopovima Kolubare.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbIN

    27. april 2015 | 22:12

    Ne razumem ljude koji vicu zasto taj vas vucic nije rekao pre izbora da ce smanjiti plate i penzije, kazu niko za njega ne bi glasao, evo vucic smanjio plate i penzije i opet ima neverovatno poverenje gradjana, ipak to bar meni govori da covek radi nesto i da mu narod veruje!!!

  • Severna Armija

    28. april 2015 | 07:08

    Puna podrska Aleksandru Vucicu,dosta je ratova!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA