SKANDAL NA REHABILITACIJI DRAŽE: Šešelj IZVREĐAO Žene u crnom - poručio im da su mnogo RUŽNE!

Današnje ročište obeležio je verbalni sukob i uzajamno vređanje lidera radikala Vojislava Šešelja i Žena u crnom, koji su prisustvovali tom procesu u velikoj sudnici Palate pravde

  • 69

Viši sud u Beogradu mogao bi 14. maja da objavi odluku o predlogu za rehabilitaciju komandanta Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovića, pošto je u tom sudu danas okončan dokazni postupak.

Zahtevom za rehabilitaciju se traži poništavanje presude od 15. jula 1946. godine, kojom je Mihailović osuđen na smrt streljanjem, kao i da mu se vrate građanska prava.

Sud je za 12. maj zakazao završne reči predlagača rehabilitacije, a dva dana kasnije i mogućnost da objavi odluku o predlogu za rehabilitaciju Mihailovića.

Na ročištu su pročitani dokazi predlagača, kao i dokazi na koji su se pozivali istoričari tokom svojih svedočenja u ovom procesu.

Rehabilitacija Draze Mihailovica, Palata Pravde, Vojislav Seselj 24

Međutim, današnje ročište obeležio je verbalni sukob i uzajamno vređanje lidera radikala Vojislava Šešelja i Žena u crnom, koji su prisustvovali tom procesu u velikoj sudnici Palate pravde.

Pošto je jedna od aktivistkinja Žena u crnom na kraju ročišta naglas rekla da želi da je straža zaštiti od ratnog zločinca, aludirajući na Šešelja, on joj je uzvratio da je "mnogo ružna".

Nakon toga, ispred Palate pravde Šešelj je, nastavljajući u istom, uvredljivom tonu, novinarima rekao da se iznanadio kada je video" koliko je Staša Zajović ružna, prava veštica".

"Ona je toliko ružna da iskonsko zlo izbija iz nje. Ono je trebalo pridaviti čim se rodilo", rekao je Šešelj, a upitan zašto vređa žene, on je odgovorio da "u njoj nema ama baš ništa žensko".

Komentarišući proces, Šešelj je rekao da očekuje odluku o rehabilitaciji Mihailovića, ako bude odlučivano po "pravu i pravdi osim ako neka mračna sila ne odluči drugačije".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apostol

    28. april 2015 | 14:21

    Ne razumem,one mogu da vredjaju sve redom,a eto skandal je kada im neko nesta kaze. Normalno je da su ruglo nase drzave,samo bih voleo da znam da li doticne imaju decu i da li je ijedna od njih u stvarnoj crnini. Nisam za Seselja ali da su ruzne to je u pravu.

  • Nista licno

    28. april 2015 | 13:00

    Istinu govori Seki!

  • Савица

    28. april 2015 | 14:19

    НЕ РУЖНЕ. О Д В Р А Т Н Е.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA