Nikolić: EU treba jasno da podrži Srbiju

Predsednik Srbije i ministar spoljnih poslova Nemačke Valter Štajnmajer saglasni su da dve države treba da gledaju u zajedničku budućnost

  • 5

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da bi bilo jako dobro ako bi Evropska unija poslala jasnu i nedvosmislenu poruku da podržava sve ono što je Srbija do sada učinila tako što bi uskoro otvorila prva poglavlja pristupnih pregovora, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

- Za nas, za građane Srbije, to bi bio znak da smo na dobrom putu - rekao je Nikolić tokom susreta sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Frankom Valterom Štajnmajerom.

Nikolić je dodao da smatra da je Srbija svojim konstruktivnim prilazom u rešavanju brojnih zatečenih problema zaslužila takav gest i izrazio uverenje da bi, u nekoj drugoj situaciji, prva poglavlja već bila otvorena.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Štajnmajer je istakao da je primetan jedan snažan impuls reformi u Srbiji, da je situacija znatno bolja nego pre nekoliko godina, a i da su odnosi između Srbije i Nemačke znatno bolji nego pre nekoliko godina, što je jako važno.

- Srbija je ispunila brojne uslove koji su postavljeni pred nju. Što se tiče Briselskog sporazuma, nećemo dozvoliti da Priština izbegne svoje obaveze. U saradnji sa partnerima iz Evropske unije, nadam se da ćemo uskoro moći da načinimo pomake oko formiranja Zajednice srpskih opština - rekao je nemački ministar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    28. april 2015 | 19:27

    Stvarno nema smisla više, daj Nikolicu reči zdravo evropi,i reci odosmo drugim putem, pa stvarno vise nemoze, prešli su sve granice, pa do sada da je sve kako treba i da nas oce ušli bi u evropu barem 4-5 puta do sada!!! MaManite se corava posla i daj te konkretno nešto, ima i drugih pravaca, nije samo eu na svetu!

  • aleksandar

    28. april 2015 | 19:07

    Tacno tako odmah da otvore sva najvaznija poglavlja. O Kosovu i onako nemamo sta da pricamo. Ako nece onda je sve jasno pa lepo da im kazemo da imamo preca posla a i druge puteve

  • GORKI

    28. april 2015 | 20:27

    MALO SUTRA. GUBIMO VREME I NAMERNO NAM TO RADE. OTEŹU. NE ŽELE NAS. SA RUSIJOM POGOTOVO. NIKAD SRBIJA NEĆE BITI U TOJ PROPALOJ PRIČI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA