NOVI ŠAMAR SRBIJI IZ EVROPE: EU usvojila Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom!

Evropska komisija usvojila je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom i uputila ga Savetu ministara EU, koji bi trebalo da prihvati taj dokument

  • 93

Kosovo i Metohija je sve bliže početku pregovora sa Evropskom unijom, što potvrđuje i današnje usvajanje SSP od strane Evropske komisije.

Naime, Evropska komisija usvojila je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom i uputila ga Savetu ministara EU, koji bi trebalo da prihvati taj dokument. 

Ipak, Kosovo ne priznaje pet članica EU i zato je dogovoreno da SSP s Kosovom, ako ga prihvati Savet ministara EU, potpiše Evropska komisija, a ne zemlje članice Unije, kao što je to bio slučaj s pet država Zapadnog Balkana.

Izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu Ulrike Lunaček saopštila je da je usvajanje SSP u Evropskoj komisiji "važan korak na putu Kosova ka integraciji u EU", istakavši da će Kosovo prvi put steći ugovorni odnos s Unijom.

SSP s Kosovom mora potvrditi i Evropski parlament.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirce

    30. april 2015 | 15:00

    Kad jednom skines gace i kazes izvolte onda ih je tesko vratiti.To su zapoceli Zuti a ovi samo nastavljaju istom stazom.Znate sta je najgore sto cemo ostati i bez gaca.

  • Kuburilos

    30. april 2015 | 15:03

    Za divno cudo, ne dugo posle potpisivanja sporazuma po kom se srbija obavezala da nece blokirati integraciju kosova u medjunarodne institucije, dolazi nam ova vest. Svaka cast izdajnici.

  • Radikal

    30. april 2015 | 15:21

    Neka i treba kad sami poturamo obraz da nam lupaju šamare. Ulazak Srbije u EU je šuplja priča i Srbija nikad na našu sreću biti članica EU. Treba se okrenuti Rusiji, Kini, Indiji i drugim zemljama izvan EU. A kako je lepo u EU pitajte susede Rumune i Bugare. Ali Srbi su takvi, vole kad ih neko laže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA