DAČIĆ OSUO PALJBU: Oštro po onima koji krše primirje u Ukrajini!

- U ovom trenutku, neophodno je da politički proces dobije na snazi. Pozivam sve strane da ulože sve svoje napore u tom pravcu - rekao je Dačić

  • 8

Predsedavajući OEBS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, osudio je danas narušavanje primirja duž linije kontakta u istočnoj Ukrajini tokom proteklih nekoliko dana i izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog upotrebe zabranjenog teškog naoružanja i intenziviranih borbi u i oko Donjecka i Širokina, saopštilaq je Kancelarija OEBS-a u Beogradu.

Putin neće mirovnu misiju u Ukrajini!

Dačić je još jednom ponovio poziv svim stranama, koji je u Beogradu prošle nedelje podržala ministarska Trojka OEBS-a, da se potpuno i bezuslovno pridržavaju prekida vatre, prekinu sa neprijateljstvima i sprovedu sve odredbe sporazuma iz Minska, uključujući povlačenje teškog naoružanja.

- U ovom trenutku, neophodno je da politički proces dobije na snazi. Pozivam sve strane da ulože sve svoje napore u tom pravcu - rekao je Dačić.

Dačić je još jednom podvukao da u potpunosti podržava aktivnosti Specijalne posmatračke misije (SPM) i istakao važnost sigurnosti i bezbednosti posmatrača i osvrnuo se na nekoliko incidenata koji su se dogodili 1. i 2. maja, dovodeći posmatrače u potencijalno opasne situacije u istočnoj Ukrajini.

- Odluku da se posmatračka misija pošalje u Ukrajinu jednoglasno je podržalo svih 57 država učesnica OEBS-a. Posmatračima SPM mora biti dozvoljen neometan pristup, uz bezbednosne garancije i bez upliva u njihov rad, koji je od krucijalnog značaja - naglasio je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nerezine

    3. maj 2015 | 21:05

    eee ministre ministre , ostavi se ti Ukraine to ima ko ce da resi , vidite vi sta ce te reci narodu , ode Kosovo !!!

  • Анти Антифа

    3. maj 2015 | 20:13

    Натерао га Лавров.Нато опет испушио

  • M~7777

    3. maj 2015 | 23:45

    mani se ti Ukrajine, ti si sitna riba za taj veliki problem,od 1999,god rešavate Kosovo i ništa, a hoćeš da rešiš problem Ukrajine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA