Vučić: Srbija je pouzdan partner Amerikancima

- Poseta Sjedinjenim Američkim Državama je veoma značajna za Srbiju i očekujem njihovu podršku na našem evropskom putu - rekao je premijer

  • 0

Aleksandar Vučić, srpski premijer, rekao je da od njegove posete SAD, u junu mesecu, očekuje još bolje odnose sa ovom državom.

- Srbija želi da ima što bolje odnose sa SAD.  Politika naše Vlade je briga za budućnost Srbije i u tom svetlu nadamo se da ćemo imati još bolje političke i ekonomske odnose sa SAD, ne želeći da time ugrozimo dobre odnose sa drugim državama -  izjavio je Vučić.

Bajden pozvao Vučića u posetu Vašingtonu!

- Analizu prošlosti ostavljamo drugima, a naš je posao da kroz ispunjavanje svojih obaveza pokažemo da smo pouzdan partner SAD u ovom delu Evrope.  Nadamo se da ćemo imati podršku Amerike na našem evropskom putu - rekao je premijer.

Domaćin premijera Vučića biće potpredsednik Džozef Bajden, s kojim će razgovarati o bilateralnim odnosima, ali i o rešavanju problema Kosova, kao i što većem jačanju ekonomskih veza Srbije i SAD, s akcentom na veća američka ulaganja u poljoprivredu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA